Deputații au adoptat reguli mai dure contra violenței domestice!

violenței - helping domestic violence sufferers

Deputații au adoptat reguli mai dure contra violenței domestice! Știrea ar trebui să înceapă în felul următor: În România, la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută, iar 3 din 10 românce au declarat că au suferit agresiuni fizice sau psihice, încă de la vârsta de 15 ani.

Aceasta este realitatea cruntă a femeii în societatea românească. Practic, în timp ce această știre se scrie în minute bune, câteva femei sunt supuse unor forme de violență. Și le este și teamă să mărturisească acest lucru. În România, odată cu intrarea în vigoare a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, legislația trebuie armonizată de urgență.

Citește și: Michelle Obama:„Încă mai există oameni care nu dau doi bani pe FEMEI!„

Astfel, Camera Deputaților a adoptat la finalul lunii februarie un proiect care instituie obligația agresorului de a se prezenta periodic la secția de poliție, să anunțe orice schimbare de domiciliu. Inițiativa modificării legii îi aparține fostul deputat, Remus Cernea.

În ceea ce privește Convenția de la Istanbul, aceasta introduce trei noi reglementări importante: O plângere inițiată de o femeie nu va mai putea fi retrasă, agresorii care nu respectă ordinele de restricție vor putea fi cercetați și penal și includerea în noile Coduri Penale a unor noi infracțiuni: crimele de onoare, căsătoria cu forța sau mutilarea genitală.

Sursă foto: parentingteenagersonline.com

violenței - domesticviolence1 768x584 150x150Citeste si: Dragi femei, prima palmă nu este niciodată ultima!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.