Nu dormi suficient? Îți pui sănătatea în pericol!

somnului - somn

Nu dormi suficient? Îți pui sănătatea în pericol! Într-o lume în care timpul trece cu o viteză amețitoare și 24 de ore ne sunt mai mult decât insuficiente, somnul este primul sacrificat pe altarul muncii sau al nevoii de face cât mai multe lucruri. Iar acest lucru nu este deloc bine. O dovedesc din ce în ce mai multe studii și cercetări dedicate lipsei somnului și efectelor sale.

Un nou studiu demarat de Universitatea din Washington de Ştiinte Medicale şi Şcoala Medicală, publicat în revista „Sleep”, ar putea face lumină în privinţa sensibilităţii noastre la răceli şi alte boli, când suntem obosiţi şi fără vlagă pe timpul iernii. Studiul, care explorează efectele lipsei somnului asupra sănătăţii, a comparat mostre de sânge la 11 gemeni identici cu rutine ale somnului diferite. Utilizarea gemenilor identici este extrem de importantă pentru că, cercetările arată că genele controlează între 31 şi 55 la sută durata somnului şi comportamentul. Restul depinde de factorii externi.

Citește și: 10 tehnici pentru un somn mai rapid și mai odihnitor

Rezultatele arată că durata de somn mai mică duce la un sistem imunitar slăbit. Somnul „scurt” cronic, de fapt, afectează sistemul imunitar în aşa fel încât nu mai răspunde circulaţiei globulelor albe din sânge.

„Ceea ce demonstrăm este faptul că sistemul imunitar funcţionează cel mai bine atunci când organismul se odihneşte suficient”, spune coordonatorul studiului, doctorul Nathaniel Watson, codirector al Centrului de Medicină al Somnului din cadrul Şcolii Medicale de la Washington. Acesta adaugă că: „Şapte ore sau mai multe sunt recomandate pentru o sănătate optimă”.

Sursă foto: Adevărul.ro

Citește continuarea pe Jurnalul.ro

somnului - 1383553401be6c4d2b 150x150Citeste si: Cum se face mozzarella?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.