Locul în care bucuriile costă opt lei, iar oamenii fără posibilităţi le primesc gratis.

- 187566 articol1

   Azi s-a blocat volanul la masina Lui. M-au apucat toate alea. Nervi, calcule, oare e pompa de servo, cat costa, iar paguba, vine concediu, clacule din nou. Imi fierbea mintea! Mi-am „mancat” ficatii pret de o ora. Si acum, citind reportajul celor de la Mediafax, imi dau seama ca ar trebui sa turez motorul mai putin. Viata e placuta si cand uneori e marti, trei ceasuri rele. Reportajul asta m-a pus din nou pus pe ganduri. Ce ai face daca la un moment dat viata ti-ar da o lectie grea? Daca nu ai mai avea bani, casa sau familie? Esti singur si al nimanui! Ma sperie ideea. Nu vreau sa bravez, ar fi infiorator!  Eu ma enervez  si daca e vorba de un volan blocat. Greseala mea! Exista vieti chinuite, suflete care s-au obisnuit cu tipul asta de agonie. Oameni care ne pot invata ca, indiferent de cat de grea e clipa, de fapt viata merge mai departe. Si poate sa fie chiar si placuta! Asa ca va sugerez sa vedeti cum dintr-o idee de om cu suflet mare s-a nascut – Locul în care bucuriile costă opt lei, iar oamenii fără posibilităţi le primesc gratis.

- 187566 articol

 

„Fitoceainăria Santhe, deschisă de câteva luni de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), a apărut din dorinţa de a asigura locuri de muncă pentru persoane cărora nu li se mai dădeau şanse prea mari pe piaţa muncii. Şi-a atins rapid acest scop, pentru că oricine intră acolo este servit cu amabilitate, exact cum prevăd manualele, de cele două doamne trecute de 45 de ani pe care toţi angajatorii evitau să le angajeze, de femeia care îşi creşte singură cei doi copii mici şi care nu poate lucra decât în prima parte a zilei, de tânărul care şi-a petrecut copilăria într-un centru sau de un altul care are mici dizabilităţi. - 7341551 mediafax foto marius dumbraveanu

Dincolo de faptul că ceainăria poate concura fără probleme cu orice local de profil din Bucureşti, toate produsele achiziţionate au acelaşi preţ, respectiv opt lei, indiferent că vrei să bei un ceai, o cafea sau o limonadă, sau dacă vrei să încerci torturile şi prăjiturile făcute de alte persoane defavorizate, în cadrul unei alte afaceri de economie socială, firma de catering şi de cofetărie 292 Catering, denumită astfel după Legea 292 a asistenţei sociale.

De o săptămână, Fitoceanăria Santhe a preluat conceptul „cafea în aştepare”. Ideea i-a venit directorului DGASMB, Cosmina Simiean-Nicolescu, după ce angajaţii din ceainărie s-au confruntat de mai multe ori cu persoane vârstnice sau oameni ai străzii care deschideau uşa şi se opreau în prag, pentru că nu aveau bani să achiziţioneze ceva.”

Vezi continuarea aici: Mediafax

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.