Ce locuri de muncă se caută în 2017

locuri de muncă - people woman coffee meeting 1024x683

Text de Loredana Negrilă .Ce locuri de muncă se caută în 2017 . De câţiva ani, România se confruntă cu o criză majoră de meseriaşi. De cealaltă parte, elevii intră nemotivați în şcolile profesionale sau în liceele tehnice. Modul în care sunt văzute meseriile la noi în ţară, dar şi faptul că zidarii, cizmarii sau strungarii sunt prost plătiţi, îi determină pe tineri să aleagă liceele teoretice în locul şcolilor profesionale. Nu mai este o noutate faptul că avem nevoie de meseriaşi adaptaţi pieţei muncii, remuneraţi corect şi performanţi.

Vestul și nord-vestul țării sunt zonele cu cele mai multe locuri de munca disponibile.Ofertele nu vor lipsi de pe piaţa muncii nici în 2017. IT-ul, domeniul bancar, cel energetic şi construcţiile au nevoie și în acest an, de mână de lucru. O spun specialiştii în recrutare, care arată că deficitul forţei de muncă din companii crește de la an la an, motiv pentru care şi salariile oferite nou-veniţilor sunt din ce în ce mai mari.

Angajări masive se fac în primul trimestru din 2017, iar cei care sunt interesaţi să îşi schimbe locul de muncă sunt sfătuiţi să o facă în primele cinci luni, mai ales ca perioada verii este una de concedii. Un nou val de recrutări va fi și în toamna acestui an când va avea loc un târg de carieră dedicat celor cu studii superioare. Pentru cei cu studii medii, Bursa Locurilor de Muncă, rămâne o ofertă atractivă.

La fel ca în 2016, companiile, fie ele multinaţionale, mici sau mijlocii, se vor lupta între ele pentru cei mai buni angajaţi. Bătaia se va da în special în zonele care se confruntă cu un deficit major de personal. IT-ul, pe cât e de ofertant, rămâne o zonă descoperită.

Probleme au început să apară şi în zona energiei, spre care nu se mai orientează absolvenţii de liceu, în timp ce industria de apărare trece şi ea printr-o criză de personal. Piaţa muncii ar trebui să devină o prioritate pentru noul Guvern. După o analiză simplă, constatăm că deși pregătim tineri, alimentăm alte economii.

Foto: static.pexels.com

locuri de muncă - bluemonday 150x150Citeste si: „Love is for free„ zice un cântec și mare dreptate are

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.