Ce vizităm în București? Locuri neștiute, pline de magie!

București - Str

Ce vizităm în București? Locuri neștiute, pline de magie! Când spui București, pentru un turist, opțiunile de vizitat sunt, de obicei, standard: Casa Poporului, Ateneul Român, Parcurile Cișmigiu și Herăstru și nelipsitul Centru Vechi. Dar oare doar atât are de oferit capitala?

Răspunsul este: nu! În București sunt foarte multe locuri frumoase, pline de magie și mister, unele despre care nu se știu foarte multe lucruri, dar care pot fi valorificate turistic, dacă autoritățile și-ar da interesul. Iată câteva din aceste frumuseți ascunse ale orașului București:

Strada Xenofon-singura stradă în trepte. Această stradă a fost construită în urmă cu 220 de ani şi are un design unic, deoarece este construită în trepte. Are 100 de trepte şi este un exemplu pentru arta modernă a străzii. În fiecare an, treptele sunt repictate, iar acestea includ diferite teme ale Bucureştiului, precum monumente faimoase proiectate în forma unei cascade.

Citește și: Dacă Bucureștiul ar vorbi, oare ce ar spune?

Castelul lui Vlad Ţepeş. Este localizat în mijlocul oraşului iar clădirea reprezintă o replică a Fortăreţei din Poenari care a fost deţinută de Vlad Ţepeş, cunoscut şi sub numele de Dracula. Construcţia are peste 100 de ani, iar pe vremea Regelui Carol I, castelul era folosit pentru a deţine un rezervor de apă.

Staţia de metrou Politehnica. Staţia de metrou oferă un peisaj unic cu fosile preistorice care datează de mai bine de 65 de milioane de ani. Greu de crezut, nu? Construcţia staţiei a început în 1983, iar plăcile care au fost folosite au fost extrase din Munţii Apuseni, o zonă care a fost total acoperită de apă în perioada cretacică. Toate fosilele aparţin unor creaturi marine precum melci de mare, corali, scoici şi sunt perfect vizibile în staţia de metrou.

Sursă foto: Cristian China Birta

Citește continuarea pe Mediafax.ro

București - 16788667 1238186049598068 1242206783699681280 n 150x150Citeste si: Când doi oameni se întâlnesc

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.