6 Locuri de vizitat înainte de a fi distruse de schimbările climatice

locuri - arching building facade boat

6 Locuri de vizitat înainte de a fi distruse de schimbările climatice Din păcate, schimbările climatice nu mai sunt de mult doar un concept, au devenit o realitate care ne afectează în fiecare zi. Iar ele vor fi, în viitor, cauza dispariției unor locuri mirifice din lume.

Miami Beach

Miami Beach, un loc  cunoscut pentru viața sa de noapte legendară, hotelurile şi spa-urile sale luxoase.Un alt punct de atracţie al oraşului îl constituie festivalurile şi târgul de artă Art Basel. Însă locul care a inspirat atât de multe prezentări de modă, oraşul metropolitan care nu doarme niciodată, este aflat într-o zonă vulnerabilă la creşterea nivelului mării. Oamenii de ştiinţă au observat acest lucru şi au tras deja un semnal de alarmă. Şi numărul tot mai mare de inundaţii de la an la an ridica serioase probleme oraşului. Autorităţile au încercat să ia măsuri prin reconstruirea străzilor şi instalarea unor pompe de apă dar având în vederea creşterea nivelului mării de la an la an, viitorul acestui oraş rămâne incert.

Citește și: Ce vizităm în București? Locuri neștiute, pline de magie!

Veneția

Cel mai romantic oraş din lume, Veneţia te va fermeca de la bun început prin arhitectura specială, biserici renumite, muzee de o importanţă istorică şi numeroase palate. Piaţa San Marco şi Podul Rialto sunt două dintre cele mai frumoase locuri din Oraşul Plutitor. Această piaţă este mărginită de clădiri istorice şi canale de apă. În Piaţa San Marco se găseşte şi un important obiectiv turistic : capodopera bizantină numită Bazilica San Marco, care adăposteşte Moaştele Sfântului Marcu – Protectorul Veneţiei. Veneția are o istorie magnifică care se întinde de secole și a oferit nenumărate contribuții la cultura mondială dar toate aceste locuri minunate ar putea dispărea în doar câteva decenii. Orașul este  situat de-a lungul unui șir de canale  și The Independent  sugerează, conform ultimelor studii, că orașul ar putea fi complet inundat în termen de 50 de ani.

Maldive

Maldive, un paradis tropical şi „locul de evadare favorit al modelelor și designerilor.“ Frumoasele insule cu  plajele cu nisip alb și apele strălucitoare sunt destinaţia preferată a milioane de turişti din întreaga lume. Situat în marea Laccadivelor din Oceanul Indian, acest mic stat insular prezintă pericolul să ajungă înghiţit de apele mării. De fapt, autorităţile au confirmat faptul că deja unele terenuri au fost cucerite de apele Oceanului Indian.

Alpii Elvețieni

În Alpii Elveţieni s-au deschis de curând locuri de agrement luxoase, spa-uri de mari dimensiuni şi multe alte atracţii turistice. Motivul este unul simplu.  Zona este, în mod tradiţional, cunoscută pentru pârtiile sale de schi însă în unele zone datorită altitudinii mai mici a munţilor şi încălzirii  globale în creştere, numărul de zile cu condiţii prielnice de schi a scăzut dramatic. Problema temperaturilor în creştere este cunoscută şi de Agenţia Europeană de Mediu. Tocmai de aceea, staţiunile locale încearcă să compenseze oferind vizitatorilor, noi atracţii turistice.

Insulele Seychelles

Situate chiar în largul coastei Africii, în Oceanul Indian, insulele Seychelles sunt cunoscute ca fiind una dintre destinaţiile preferate de vedete pentru petrecerea lunii de miere. George Clooney şi Amal, prinţul Will și prințesa Kate, Salma Hayek şi Kering au petrecut luna de miere acolo. Au ales acest loc paradisiac, cu hoteluri de lux, rezervaţii naturale şi parcuri naţionale, resorturi romantice şi plaje exotice. Se pare însă că, pe viitor, această minunată destinaţie de vacanţă va dispărea. O parte din insule se scufunda iar din cauza secetei, autorităţile au probleme cu menţinerea alimentarii cu apă potabilă.

Bangkok

Știai că Bangkok, capitala Thailandei, este cel mai vizitat oraș din lume? Ca o metropolă în plină expansiune oferă totul, de la hoteluri de lux și restaurante de clasă mondială la o mulțime de locuri încărcate de istorie și  culoare locală. Este, de asemenea, printre cele mai vulnerabile orașe din Asia la schimbările climatice datorită locației sale de coastă. Temperaturile au crescut deja și ar putea ajunge la valori şi mai mari iar inundațiile amenință deja o mare parte a orașului.

Așadar, toate aceste destinații turistice sunt in pericolul de dispariție. Poate nu chiar acum dar in viitorul mai îndepărtat vor arata cu totul diferit.Eu zic sa le vizitam înainte de a fi prea târziu.

Photo via Visualhunt.com

locuri - Smartphone connected woman thumb800 150x150Citește și: Atentie, doamnelor! Acesta este primul telefon flexibil din lume

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.