E lumea pregătită pentru Donald Trump președinte?

Donald Trump - trumpclinton

Articol scris de Ionuț Iancu. E lumea pregătită pentru Donald Trump președinte? Nu știu pe câți interesează alegerile din această noapte din SUA, însă evenimentele de acolo sunt atât de spectaculoase încât chiar merită să vă aruncați măcar o privire pe știrile, clipurile și materialele de acolo. Ce veți afla?

Că la modă, azi, în SUA, e să fii fan Donald Trump. Un om ce la noi și-ar putea găsi echivalentul în Gigi Becali, domină atenția publică și crește ca și popularitate de la o săptămână la alta.

Dar să luăm întâi cifrele:

– ultimul sondaj dă o diferență Hillary Clinton (candidată din partea democraților) vs Donald Trump (candidat din partea republicanilor) de doar câteva procente. Precedentul sondaj o dădea pe doamna Clinton ccâștigând lejer.

Așadar, omul are priză la public, dintr-o candidatură glumă a devenit un motiv de îngrijorare. De ce? Poate și din cauza faptului că nici candidatura lui Clinton nu a fost una lipsită de probleme. Cele mai grave, cele legate de mailurile salvate pe rețele non guvernamentale. Plus multe alte suspiciuni de corupție.

Sloganul de campanie al lui Trump este: ”Să redăm Americii măreția ei”. Iar măreția Americii lui Trump seamănă izbitor de mult cu ceea ce își dorea și Kennedy. O redesenare a frontierelor, fără a se mai merge pe principiul exportului de democrație. O reducere a numărului de rezerviști la un minim, o reducere a bugetului alocat armatei cu peste 70%. Atac la emigranți. Cu promisiuni de locuri de muncă. Cu o nouă țintă, economic vorbind, China, pe care vrea să o doboare.

Una din cele mai halucinante promisiuni ale lui Trump, dar care au prins enorm la public a fost: tăiem taxarea aplicată corporațiilor noastre și taxăm cu 20% importurile și 15% companiile care fac outsourcing. Numai că lucrul acesta este ilegal. Dacă vreți o comparație din politica noastră, campania lui Trump seamănă cu cea dusă de Dan Diaconescu. Promisiuni imposibil de realizat, dar care, pentru o mare parte din oameni, oameni aflați într-o sărăcie cruntă, reprezintă fix ceea ce vor să audă.

Dacă mai adăugăm la asta și stilul de one man show, presărat cu injurii aduse femeilor, cu folosirea unor poze cu naziști pentru promovare, plus alte multe gesturi, iată cum, la modul cel mai serios, acum stăm și ne întrebăm: e lumea pregătită pentru acel moment când Donald Trump va deveni președintele SUA?

Sură foto: arbiteronline.com

Donald Trump - FB IMG 1478550891626 150x150Citeste si: Călin Popescu Tăriceanu la Perfect Imperfect

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.