12 luni căutăm pe poteci oameni…

oameni - emma11iulie

12 luni căutăm pe poteci oameni…Dite Dinesz i-a găsit, singuri şi neputincioşi, fix ca acum 10 ani. Am văzut aseară două episoade din seria –Izolaţi în România. N-ai cum să fii om şi să nu se nască în tine o mie de întrebări. Unde e punctul de început al vieţii, care e finalul, cine trebuie să îi ajute pe aceşti oameni.

Dacă aş fi politician, mi-ar fi ruşine. Mai ales că ştiu că unii au promis că vor face ceva. Au făcut, au tăcut şi au ignorat realitatea acestor oameni, izolaţi în cătune din România. Îi mai caută cineva doar când e zi de vot. Atunci ajunge la ei cineva cu urna mobilă. Şi nu te apucă nervii? Când îţi dai seama că pentru oamenii ăştia, ajutorul ar fi atât de mare, iar efortul atât de mărunt.

Nu au curent, medic, poate nici biserică! Şi totuşi viaţa trece implacabil, de la răsărit la apus, cu gânduri şi singurătăţi care te marchează. La un moment dat te obişnuieşti şi ziua se transformă într-un scenariu identic, ca o buclă. Acolo sus, în munţi, nu mai e loc decât de Dumnezeu!

Citește și: De ce nu ne spunem tot

Şi uite aşa, seria Izolaţi în România reuşeşte să te facă să te întrebi unde e adevărata viaţă. Sus pe mune sau jos, aici pe asfalt? Ai da toată nebunia pe o zi acolo sus, în linişte deplină? Ai putea să supravieţuieşti fără nevroză cotidiană care te leagă fedeleş? Aş putea să renunţ la tot şi să mă contopesc cu natura, abandonandu-mă complet în voia destinului?

Nu ştiu să răspund, chiar nu ştiu. Uneori mă apucă oboseala şi zic că da, asta e calea. Frica mă pune pe loc şi sentimentul că poate încă trebuie să mai lupt şi aici…jos!
Dite Dinesz este un mare om, pentru simplul motiv că şi-a găsit misiunea de viaţă. Ea este, simte şi respiră…izolat în România! Să va uitaţi la reportaje, 12 la număr. Ca un an de încercări karmice…12 luni căutăm pe poteci oameni…

oameni - emma10iulie 150x150Citește și: Ce diferit sărută bărbații

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.