M-am îndrăgostit de zâmbet

m-am îndrăgostit de zâmbet - 16228989 254860134925614 2006936345091506176 n

M-am îndrăgostit de zâmbet. Povestea de azi este despre marea mea iubire, televiziunea. M-am trezit de dimienața cu capul mare, pe undeva m-aș fi întors în pat, lângă Idris, dar aveam 700 de drumuri de făcut. Am baletat ca în fiecare zi printre zeci de străduțe necurățate și am ajuns, într-un final, la TVR.

Atunci m-a lovit imaginea. La etaj, acolo unde este parte din expoziția TVR60, am văzut un grup de copii. Poate sunt eu sentimentală azi, dar vă rog să mă credeți că n-am știut cum să scot mai repede telefonul…să-i imortalizez. Îmi aduc aminte și acum cum mă trezeam dimineața, imediat după descoperisem casetele video…. și mă uitam la același film. Ea, jurnalist, prezentator de știri, el…tot jurnalist. Între ei o iubire nebună și genul de viață pe care mi-o imaginam atunci. Copilul din mine și-a dorit să fie acolo, în lumea televiziunii și, mulțumesc lui Dumnezeu, mi-a reușit.

Citeste si: Iubesc jurnalismul, însă PRESA m-a dezamăgit!

Uneori viața are un fel așa de ciudat de a te bucura. Mă uit la imagini, mă uit la ei, poate că printre ei se află viitorii jurnaliști, cine știe?  Trecând peste vremurile complicate pe care le trăim, declar dragoste eternă acestei meserii superbe. Este meseria care îți va umple tolba de povești, de la cele vesele…când ți-a intrat o muscă în ochi cu zece secunde înainte de direct, până la cele triste, când încerci să afli ce simte un tată care și-a pierdut băiatul în darma de la Colectiv.  Și-ai să te te uiți buimac cum au trecut anii și cum vorbești acum …ca un om mare! Vor fi trecut anii peste tine, dar spiritul tău e la fel de liber. Jurnalismul nu este pentru minți închise, el se hrănește doar din creativitatea unui om liber.

Și da, nu o să fie mereu viața perfectă, dar ce mai e perfect în lumea asta? Cert este că dacă ai să pui suflet, meseria asta o să te răsplătească atât de tare, încât ai să rămâi surprins. Te rog doar să nu te transformi într-un mercenar, să nu faci din jurnalism un preș pe care să îți ștergi picioarele, vrei?  Ar fi singura mea rugăminte…

In concluzie, uitați-vă la copiii aceștia, eu m-am îndrăgostit de zâmbetul lor! Pentru că atunci când viața te face să nu mai ai entuziasm în fiecare clipă, trebuie să îți aduci aminte că ai fost copil. Pentru ei, imaginile cu camerele vechi și grupurile de montaj vintage, vor rămâne în suflet ca o amintire ce ar putea cândva…să le schimbe viața! Asta mi se pare cea mai frumoasă recompensă,  după mai bine de 16 ani de jurnalism. Când ai să vreo să renunți, reamintește-ți că un copil s-ar putea să te considere …model. Atunci nu mai ai voie să abandonezi, nu?

 

Citeste si:Rapoarte sau pașapoarte. Ce alegi?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.