Mă îmbăt cu privirea lui, dar NU mă îmbăt cu APĂ RECE. De ce nu acceptăm ADEVĂRUL în relații?

Mă îmbăt cu privirea lui, dar NU mă îmbăt cu APĂ RECE. De ce nu acceptăm ADEVĂRUL în relații? - i love you emily straubel relationship coach sex blog 330x420 1

„E dificil, dar îmi place!”

O ascultam atentă …în timp ce îmi povestea încet despre relația ei. N-aveai cum să nu o asculți, vedeai în ochii ei frustrarea și totuși nu se putea desprinde. Câți dintre noi am renunțat prea repede la o relație? Câți dintre noi NU am renunțat când trebuie? Sunt absolut convinsă că a doua întrebare o să primeasă mai multe voturi și, din păcate, mai multe mărturii dureroase. I-am promis că am să scriu despre imposibilitatea de a ne desprinde de o relație incompletă, sau, după caz, inutilă, abuzivă …pur și simplu nefericită!

Mă îmbăt cu privirea lui, dar NU mă îmbăt cu APĂ RECE. De ce nu acceptăm ADEVĂRUL în relații? - i love you emily straubel relationship coach sex blog 330x420

Ce ne reține acolo în „cuibul cu molii”  care ne usucă ființa?

Unii ar spune că propria naivitate, eu aș spune dorința de bine. Se spune că mai binele este dușmanul binelui. Nevoia de evoluție n-a făcut niciodată rău, dar dacă speranța ne ține captivi? Observ, în special în rândul femeilor, dorința de schimba/ modifica/ a îmbunătăți partenerul. Nu vreau să fiu prea radicală, dar ca un simplu observator, am verificat și am ajuns la concluzia că : Oamenii NU se schimbă!

Nu mă refer la a ieși dintr-o relație abuzivă, violentă sau toxică. E de la sine înțeles că nu ai ce să cauți acolo. Doar dacă ești într-o relație foarte proastă cu TINE și nu știi cum să îți mai faci rău. Mă refer la relațiile care ne spun de la început că NU, nu e bine! Ce faci când după câteva luni de relație îți dai seama că  poate vorbiți  limbi diferite ?

Cele mai nepotrivite mărturii despre relații care scârțîie de la început  sună cam așa:

  • Ne-am cunoscut acum 2 luni, dar am făcut sex doar de puține ori
  • Eu am nevoie de afecțiune, dar el este un tip care se cenzurează. Ce să fac?
  • Eu am traumele mele, el pe ale lui. Suntem doi ciudați care trebuie să facă loc propriilor monștri. Oare o să meargă?
  • Nu mă caută cu zilele. Imi spune că e ocupat. Am făcut eu ceva?
  • Cred că sunt o relație tampon, încă nu simt că a depășit vechea relație. Oare vreau să fiu aici?

Lista poate să continue! Dacă  mă uit la analizele psihiologilor, acest articol este inutil. Când ne îndrăgostim NU mai vedem, NU mai auzim, NU mai observăm. Posibil, dar după ce perioada asta se încheie, după ce fluturii din stomac se mai potolesc, de ce refuzăm să vedem lucrurile mai CLAR?

  •  Suntem ca bureții, avem nevoie de dragoste și de o relație. Poate să fie și una toxică, important este să nu fim singuri
  • Suntem manageri de proiect și luăm lucrurile foarte în serios. Ce dacă el este neserios, mă ocup eu să îl educ! O misiune al dracului de obositoare.
  • Suntem la minim cu încrederea în sine, așa că suntem în stare să acceptăm orice. Calcul e simplu: Dacă NU mai găsesc unul mai BUN? Întrebarea asta ar fi bine să ți-o scoți din vocabular. Întotdeauna vei găsi ceva mai bun. Trebuie doar să  rămai deschis oportunităților!
  • Suntem suma experiențlor părinților nostri. Suntem gata să acceptăm o relație dificilă, pentru că și părinții nostri erau la fel. Observăm același pattern ca în copilărie și funcționăm automat, ca și cum doar asta este realitatea! Nu e!

Treaba complicată este că iubirea ar TREBUI să fie SIMPLĂ! Ce depășește limitele  tale în prima etapă, nu e neapărat un semn bun.  Ce e prea greu, nu este doar o provocare care îți dă adrenalină. Vrei adrenalină? Sari cu parașuta la final de săptămână. O relație frumoasă nu trebuie să fie un tsunami, ea este frumoasă și când o privești rațional! O relație care merită este relația care se înfiripă pe nevăzute, o relație cu curiozitatea sexuală și umană, o relație caldă în care mă îmbăt cu privirea lui, dar nu mă îmbăt cu apă rece.

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.