Mă sperie Bunătatea, m-am obișnuit cu Răul. Să fim în PACE!

Mă sperie Bunătatea, m-am obișnuit cu Răul. Să fim în PACE! - 13101584 1176316862379553 188568779 n

Cineva spunea că Pacea înseamnă curăţirea minţii, blândeţea sufletului, dulceaţa inimii şi odihna vieţii. Dacă este să privim lucrurile aşa, atunci suntem prea puţini odihniţi, poate că avem sufletele şi mintea corupte de egoism iar dulceaţa inimii pare că a dispărut. Mă sperie Bunătatea, m-am obișnuit cu Răul. Să fim în PACE!

Hai să fim sinceri, ca și cum am avea o conversație în oglindă. Acum, pelinul din vârful limbii e mai important. Nu mai e vremea oamenilor buni şi blânzi, e vremea celor care supravieţuiesc. E vremea celor duri. Și dacă nu ești, te transformi! Că n-ai ce face… Şi nu, culmea, nu sunt pesimistă. Mă zbat într-un realism aşezat şi mi-aş dori să descopăr că sărbatoarea Paştelui poate aduce întradevăr pacea…pacea din suflet, pacea dintre lumi şi popoare, pacea aia pe care o văd în ochii copilului meu. Răspunsurile vin atunci când poveştile curg. De dimineață am plecat cu copilul de acasă – ghiozdan, geantă, copil în brațe și o sacoșă cu mâncare. Evident, în dulcele stil clasic, pe strada mea plină cu noroi, mi s-a rupt sacoșa și am „lățit” caserolele pe jos. La un magazin proaspăt deschis pe stradă, o doamnă mă vede. Sare ca arsă ( nu, nu ne cunoaștem):

– Stați că vă ajut eu! Vă aduc o sacosă?

Am strâns împreună caserolele și mă întrebam ce urmărește și ce vrea. Pur și simplu nu mai suntem obișnuiți cu bunătatea. Ceea ce mă sperie și mă contrariază. Mă face să mă uit în oglindă și să îmi cer iertare celor pe care poate i-am supărat cu pelinul din vârful limbii. Să avem un Paște ca o ploaie frumoasă de primăvară și dacă totuși plouă gândiți-vă că plange Cerul pentru păcatele noastre, făcute, gândite, prezente și viitoare. Să fim în Pace!

Mă sperie Bunătatea, m-am obișnuit cu Răul. Să fim în PACE! - 13101584 1176316862379553 188568779 n

Luv, Em!

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.