Cel mai periculos copac din lume: mărul de plajă (Manchineel)

mărul de plajă - yellow manchineel

Cel mai periculos copac din lume: mărul de plajă (Manchineel). Știm cu toții povestea mărului din Rai, cel cu care au fost ispitiți protopărinții noștri, Adam și Eva. Mai știm și povestea mărului otrăvit cu care Alba ca Zăpada a fost ispitită pentru a fi ucisă. Ce ați spune dacă acest măr ar exista pe bune?

Ei bine, da, el chiar există. Cel mai periculos copac din lume este o specie de măr, Machineel, care poate fi întâlnit în Caraibe, Bahamas sau America Centrală. Acest arbore este atât de periculos încât poate otrăvi pe cineva chiar de la o distanță de câțiva metri, fapt care a determinat autoritățile din zonele unde poate fi întâlnit să îl marcheze cu bandă roșie.

Acest arbore se pare că a fost descoperit și denumit așa de către Cristofor Columb, cel care avea să vorbească despre „manzanita de la muerte” (micul măr otrăvitor). Copacul mărul de plajă este menționat și în Cartea Recordurilor pentru cel mai periculos pom din lume.

Seva albă lăptoasă a copacului Manchineel (mărul de plajă) este incredibil de caustică și otrăvitoare. Chiar și o picătură ar putea cauza vezicule pe piele, dermatită, umflături sau arsuri. Acest lucru li s-a întâmplat multor turişti încrezători care au folosit copacul să se adăpostească de ploaie. Seva lui este atat de caustică încât chiar și picăturile de ploaie care pică de pe ramurile copacului pot provoca arsuri. Coaja este, de asemenea, foarte otrăvitoare – prin ardere elibereaza un fum care produce orbire temporară sau, în unele cazuri, permanentă.

Citeste si: Află ce informații ascund etichetele fructelormărul de plajă - fructe 150x150

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.