Macul – floarea anului 2017!

macul - macul

Macul – floarea anului 2017! Avem culoarea anului, bijuteria anului, femeia anului, nu avea cum să lipsească din acest peisaj și floarea anului.

Floarea anului este un proiect al fundației germane ce poartă numele fostului cancelar Helmut Schmidt, o fundație înființată în anul 1976. Din 1980 este aleasă și floarea anului, ce nu este altceva decât o campanie de conștientizare publică în privința protecției florilor sălbatice din Germania.

Considerat de experți un ‚supraviețuitor”, macul apare în Biblie ca simbol al vieții şi fericirii. Prezentă în pictura creştină din Evul Mediu, planta reprezintă jertfa lui Iisus Hristos. Macul, mai ales în lumea vorbitoare de limba engleză, este un simbol pentru memoria soldaților căzuți pe câmpurile de luptă, în Primul Război Mondial.

Din cele mai vechi timpuri, macul a fost considerat o plantă medicinală importantă. Seminţele de mac se pot consuma crude sau fierte. Ele au gust de nuci şi se pot adăuga în pâine, chifle, prăjituri, supe sau salate. Petalele roşii ale macului, proaspete sau zaharisite, se folosesc pentru a decora salate şi diverse dulciuri.

Sursă foto: ziuaconstanța.ro

macul - rostopasca 768x512 150x150Citeste si: Rostopasca, planta pe care trebuie să o ai în casă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.