Mai e puțin până la Crăciun. Ce ornamente se poartă anul acesta?

crăciun - decoratiuni

Mai e puțin până la Crăciun. Ce ornamente se poartă anul acesta? Atât de repede trece timpul încât nici nu vom simți când a venit momentul să intrăm din nou sub magia Sărbătorilor de Iarnă. Iar Crăciun fără brad împodobit nu se poate. Anul acesta, în privința decorațiunilor, handmade pare a fi cuvântul de ordine.

Există soluţii tare simpatice şi inventive, prin care poţi atât să economiseşti bani, cât şi să îi faci pe ceilalţi fericiţi: obiectele handmade.

Nu numai atât, dar şi copilul tău se va distra de minune, realizând alături de ţine ornamente şi mici cadouri pentru Crăciun. Este o ocazie foarte bună să îi dezvolţi abilităţile artistice, imaginaţia, să îl înveţi să fie generos (pentru că, în sezonul sărbătorilor, este mai bine să dea decât să primească) şi să petreceţi timp în familie.

Calendar până la Crăciun
Un calendar care numără zilele până la Crăciun nu pare ieşit din comun. Dar dacă îţi spun că, în fiecare zi, descoperi în calendar o surpriză? În plus, îţi va face casă mult mai festivă. Pentru această idee, îţi propun un calendar din cutii de chibrituri.

Ai nevoie de 25 de cutii de chibrituri, hârtie colorată de împachetat şi un marker, o coală albă şi un pix. Alături de micuţul tău, împachetaţi fiecare cutiuţă în hârtie colorată şi scrieţi pe ele câte un număr, de la 1 la 25.

Următoarea parte, îţi recomand să o păstrezi că o surpriză pentru micuţul tău: taie coală de hârtie în 25 de fâşii, iar pe fiecare bucăţică scrie o activitate de făcut în familie (de exemplu: mers la patinoar, văzut un film de Crăciun etc.) Pune fiecare fâşie într-o cutie de chibrituri decorată şi pune toate cutiuţele într-un bol de sticlă (sau le poţi lipi pe un panou de carton, decorat festiv).

În fiecare zi, de la 1 decembrie şi până la Crăciun, copilaşul tău va descoperi o nouă activitate de făcut în familie!

Ciorapel pentru cadourile de la Moş Crăciun
Bineînţeles, când spun „ciorapel” mă refer la o şosetă mare mare de tot, în care să încapă multe cadouri! Pentru asta, ai nevoie de fetru de culori diferite, vată, aracet, nasturi coloraţi ac şi aţă groasă (poate şi lână colorată).

Taie două bucăţi mari de fetru roşu, în formă de şosetă. Coasele cu o aţă cât mai colorată (nu ascunde cusătură – nu încerca să faci un tipar „perfect”; în schimb, lasă-ţi imaginaţia să zboare). Lipeşte nişte vată cu aracet, în capătul de sus al sosetei. Apoi, decorează-l cum vrei tu: poţi coase pe el nasturi de forme şi culori diferite sau poţi scrie un mesaj cu lână colorată.

Fă-ţi bradul să arate că o Galaxie, cu nişte simple globuri transparente, sclipici şi un pic de ceară lichidă pentru parchet! Aici, te poate ajută şi copilul tău, fără nicio problema. Va fi distractiv, va veţi umple din cap până în picioare de sclipici şi veţi realiza nişte globuri fantastice! Toarnă puţină ceară în fiecare glob şi răsuceşte globul, că să acoperi pereţii interiori. Apoi, pune sclipici înăuntru şi amestecă bine de tot. Şi gata! Ai realizat nişte ornamente de Crăciun sclipitoare!

Citește continuarea pe Itsybitsy.ro

Sursă foto: webforcluj.ro

crăciun - laptedepasare 150x150Citeste si: Rețeta zilei – boules de neige (lapte de pasăre)

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.