Mai slăbim şi noi puţin?

dieta - dieta preistorica 1 90169800

Articol scris de Roxana Neguț. Mai slăbim şi noi puţin? A început un nou an şi o dată cu el, o nouă isterie alimentară. Toată lumea ține dietă. Cum s-ar zice, gata cu sărbătorile, hai cu dieta! Într-adevăr, dacă te gândeşti bine, sărbătorile trec dar kilogramele rămân. Şi diete peste tot.. câtă frunză şi iarba.. pe alese.

Zilele trecute m-am întâlnit cu o prietenă la o cafea. Arăta impecabil. Secretul ei, dieta Fără. Cum nu aţi auzit de ea? E simplă. Fără carbohidraţi, fără grăsimi, fără proteine animale, fără zahăr, fără dulciuri, fără pâine. Deci, fără multe.. Şi în principiu, fără mâncare.. Problema e că dieta asta te lasă şi fără sănătate şi fără.. chef de viaţă. Mă uitam la ea cum îi alunecă capul în cana de cafea şi la privirea ei disperată şi atunci cuprinsă de milă.. am vrut să fac o faptă bună. I-am comandat o brioşă. Păi ce credeţi, a mâncat-o? Nuu.. A fugit împleticindu-se, motivând o întâlnire urgentă. Am sunat-o după câteva ore să văd dacă e bine. Îşi lua cina. La spital, în perfuzii. Concluzia mea: nu încercaţi această dietă acasă!

Citește și: Dieta asiatică – alimente și stil de viață

O altă prietenă ține dieta cu ceai. De unde o fi cules-o, nu ştiu. Dieta cu ceai e şi mai simplă..

Când ti- e foame, bei o cană de ceai. Mai stai un pic şi mai bei una. Abia după aceea poţi mânca.. dacă mai poţi. Dacă nu, mai stai o oră şi mai bei un ceai. Din păcate, dieta cu ceai dăunează grav căsniciei. Prietena mea a divorţat. De ce? Păi trebuia să gătească zilnic pentru soţul gurmand şi supraponderal, zeci de minunăţii gastronomice. Ba mai mult decât atât, soţul pofticios îi mai trimitea şi câte o reţetă culeasă de pe net. Ei nu îi prea ieşea reţeta că doar nu gusta din noul preparat. Şi atunci, să vezi discuţii despre calităţile de gospodină ale doamnei. Şi uite aşa, zi după zi, aduna săraca câte o tonă de frustrări. După o lună, nervoasă şi deznădăjduită a renunţat. Şi la dietă… şi la soţul obraznic.

În topul dietelor haotice figurează şi dieta balerinei. Simplă dar solicitanta. Mănânci din trei în trei ore. În orice caz, e mai ceva ca un job full time şi un şef stresant. Trebuie să- ţi pui alarma să sune, altfel uiţi să mănânci şi se duce dracului silueta de balerină. Şi porţiile sunt atât de mari că încap toate intr- o farfuriuţă de cafea.

Dornică să mă aliniez acestui nou trend alimentar, am încercat-o şi eu.

Sinceră să fiu, într-o zi am uitat să mănânc la orele fixate şi am înghesuit toate porţiile la o masă. Şi ce credeţi? După o oră, mi-era foame. Am băut repede o cană de ceai ca să salvez situaţia şi m- am culcat. Am visat o balerină.. moartă de foame. Problema e că dieta aceasta dăunează vederii. Am început să văd dublu. Soţul zice că de foame, dar ce ştie el? Silueta subţire cu mare sacrificiu se ţine. Azi refuzi o prăjitură, mâine o sărmăluţă şi uite aşa, te menţii…

Oricum, grea treabă cu dietele astea. Dacă nu sunt bine alese, pot dăuna grav sănătăţii. Mai bine optăm pentru o alimentaţie sănătoasă, echilibrată şi sport. Calea sigură spre o siluetă  aproape perfectă.

dieta - dietaornish 768x447 1 150x150Citeste si: Dieta Ornish – cel mai sănătos mod de a slăbi

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.