Mama. Două sfaturi pe care nu o să le uit niciodată!

Mama - Mother and child 1024x685

Text de Dodo Mesaros

Mama. Două sfaturi pe care nu o să le uit niciodată! Mi-e dor de mama.. asta este cu cel mai bun început de articol pe care l-am scris şi o să-l scriu vreodată. O să fie cu semn de egalitate atunci când o să vorbesc despre soţie şi copii, dar după cum ştim cu toţii e greu să faci astfel de topuri, de fapt ele nici nu trebuie făcute, sunt locuri unice şi speciale pe care le ocupă fiecare în inimile noastre.

Mi-e dor de mama… Mi-e dor de simplitatea ei, de bunătatea, echilibrul, dăruinţa, speranţa, încrederea, respectul, susţinerea necondiţionată, dragostea, tihna şi tot ce poate fi mai bun în viaţă asta.. lucruri pe care le-am învăţat de la ea şi sper să le pot oferi mai departe.

Nu o să va reţin mult, deşi simt să scriu o mulţime de lucruri, însă cred că e mai bine să tratez subiectul pe larg cu o altă ocazie, poate chiar de ziua mamelor. Până atunci, după cum spuneam în titlu, dincolo de cum trebuie să fii şi să te comporţi în general în viaţă, reţin două sfaturi care mi-au devenit “biblie” şi după care încerc să mă ghidez mereu:

  • “Copilul mamii, să nu-ţi baţi joc niciodată de nicio fată.. pentru că nici mie nu mi-ar plăcea să-şi bată joc cineva de tine şi să te văd că suferi”

Cât de direct, cât de simplu, cât de real! Recunosc, poate nu mi-a ieşit întotdeauna şi anumite acţiuni sau vorbe mi-au fost înţelese sau interpretate greşit, dar am făcut tot posibilul de-a lungul timpului să nu amăgesc. Vorbele astea mi le-a spus într-o discuţie personală pe care am avut-o cu ea la 16 ani. Acum am 31.. Cu siguranţă am greşit, însă pe cât a fost posibil m-am ţinut de acest principiu.

  • “Copilul mamii, eu te susţin indiferent ce o să alegi să faci în viaţă, dar te sfătuiesc să alegi în primul rând să fii fericit. Ştiu, sunt importanţi banii, da’ la ce te ajută dacă îi ai şi nu eşti fericit? Ce faci cu ei?”

Citeste continuarea aici: Dodo Mesaros 

Foto: health.spectator.co.uk

Mama - covermakeuparticolbettysursafshion365Citeste si: Poezia zilei – totul e simplu

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.