Mă enervează mamele teroriste!

mamele teroriste - 1433826231706 682x1024

Mă enervează mamele teroriste! Treaba cu mamele pare simplă, dar dacă te „agață” norocul să fii parte la un episod de parenting, te ia durerea de cap. Să zicem că asisști la o discuție, mamă – fiică, după ora de înot. Tu ești zâmbitoare, fetița are cam zece ani, mama până în 40.

„Știi cât costă deplasarea la Pitești?”, întreabă mama cu o sprânceană ridicată și evident plină de nervi.

„Cât?”

„400 de lei și cu bani de buzunar, cam 500. Crezi că merită să aruncăm banii ăștia pe fereastră, doar ca să te plimbi?” , punctează în final mama, supărată pe lipsa rezultatelor din partea copilului.

Citeste si: Când mama devine cea mai dulce închisoare

Fetița a lăsat ochi în jos, ochi frumoși, căprui, de copil. Mi-era mie rușine de rușinea copilului, executat în public…fără drept de apel! Așa că am fost la un pas să îi explic mamei că dorința ei de performanță, și mai ales felul în care o solicită …este complet eronată!  Nimic nu e mai păgubos decât să îți umilești copilul , cu spectatori! Vei obține în ochii căprui ai copilului doar frustrare și nervi. Merită?

Nu vreau să dau lecții despre cum e mai bine să obținem rezultate cu adevărat bune de la copil, dar când pui întrebarile  într-o asemenea manieră, sigur nu vei obține ce îți dorești. Eu zic așa:

  • Nu obliga copilul să facă ceea ce tu nu ai reușit!
  • Nu transfera asupra copilului frustările tale zilnice!
  • Nu-ți umili copilul. Așa îl vei învăța să umilească și el, pe viitor!
  • Alege echilibrul între iubire și responsabilitate!

Nu e prima dată când observ tipul de presiune părintească asupra copilului. Nu spune nimni să-l lași de izbeliște, dar oare nu putem să găsim un echilibru? Nu de alta, dar copilăria nu este fix perioada aia când ar trebui să oferim dragoste și responsabilitate? Reperele noastre în materie de perfecționism nu ar trebui să fie ceva mai relaxate? Aveți idee câți copii devin adulți și nu știu de fapt cum să facă să fie….perfecți? Și câte drame se petrec pentru că părinții nu au știut să apese  mai puțin pe „accelerație”…

Nu e de mirare că metodele de parenting actuale nu mai merg  pe varianta criticii excesive sau a violenței …că doar bătaia e ruptă din rai, nu?  Noi suntem cei care odată ce am realizat că suntem defecți, ar fi bine să dăm mai departe un nou tip de filozofie de viață. „Ești cel mai bun!”, hai să încercăm așa, ce ziceți? Ia priviți aici, cum vi se pare?

„Mă gândesc că astăzi lumea este pe dos şi suferă foarte mult pentru că lipseşte iubirea în familii şi în viaţă de familie. Nu avem timp pentru copii, pentru ceilalţi şi pentru a ne respectă reciproc. Iubirea începe în familie; iubirea trăieşte în propriul cămin; de aceea există atâtea suferinţe în lumea de astăzi. Toţi par aşa de grăbiţi în căutarea unei îmbunătăţiri a vieţii şi a acumulării de bunuri materiale încât copiii au puţin timp pentru părinţi şi părinţii au puţin timp unul pentru altul. Ruptură păcii în lume începe în familie.” -Maica Tereza

 

mamele teroriste - 15306112 1435194676521521 6139715045950488576 n 150x150Citeste si: M-am săturat de aroganți!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.