Mami, vreau și eu oceanul meu!

oceanul meu - unnamed 1

Mami, vreau și eu oceanul meu!  Vacanță la final, cu gânduri și sentimente adormite. M-am trezit din nou la 6.00, chiar dacă nu înțelegeam nici cum mă cheamă. M-am târât până în bucătărie și mi-am aplicat tratamentul pentru o minte ageră.  Cum, ce? Da, stați liniștiți, nu e vorba de două palme sincere de dimineață, ci de niște flotări și de câteva genuflexiuni…să înceapă sângele să circule.  Așa mă trezesc eu dimineța, ce să-mi fac? Sorb din cafea și „ea” îmi spune – „Shit happens, coffee helps!” , așa că aleg sa mă las în voia gândurilor și a imaginilor din vacanță.

 

Îmi aduc aminte de râsetele de copil și  momentele de mirare completă, mai ales când vedea ceva nou. A fost prima lui plecare din țară, a urcat prima dată într-un avion și a făcut baie pentru prima prima dată într-un ocean.  Tenerifeeeee! Binențeles, părinții au fost mai stresați decât puiul… Dacă nu o să ii placă în avion? Dacă o să i se facă rău? Dacă nu o să reziste la două avioane într-o singură zi? Toate întrebările și-au găsit răspuns de la începutul călătoriei, când Idris s-a trezit fără prea multe figuri,  la 5 dimineața. Era gata să luăm bagajele și să mergem rapid la aeroport. Zis și făcut! La 7.00 eram la Otopeni.

Nu l-a speriat nimic, dar a fost complicat să înțeleagă și să fie de acord cu scanarea jucăriilor. Cum adică…scutul lui de Captain ‘Merica să fie luat la verificat. El este un superhero, deci nu se cuvine să primeaască acest tip de tratament.  Pe scurt, în ciuda tuturor promisiunilor că nu se va întâmpla nimic  cu jucăriile, a fost cu jale și lacrimi. Omulețul a protestat vehement! Cum a fost la prima decolare din viața lui? Cam asta era starea lui….

oceanul meu - unnamed 2

N-am să uit câte zile o să am reacția lui Idris când am decolat. Mai exact când deja puteam să vedem Pământul de sus. Era atât de surprins de această formă de călătorie, încât pur și simplu te bucurai pentru bucuria lui atât de simplă și de pură. Nu vă mai zic când a început să vadă oceanul de sus! Epic!

Una peste alta,  la al doi-lea avion, Idris a avut norocul să zboare pentru prima dată în viață și cu un Boeing 787 Dreamliner. Spațios, nou, high tech.  Vis! Acolo a testat, spre amuzamentul nostru, cât de confortabilă este masa. Cam așa…

 

 

oceanul meu - image 6483441

 

Ne-am îndrăgostit și eu ( din nou!) și el de palmieri. Nici nu ai cum, mai ales dacă te plimbi spre nordul insulei, acolo unde plouă mai des și peisajul este mai verde. „Ce frumoși sunt”, îmi spune el în timp ce mașina coboară  încet, încet spre  traficul din capitala Santa Cruz de Tenerife.
oceanul meu - Fotor 145815992293054 1 1

Și plaja Las Teresitas a fost o adevărată bucurie pentru el. La patru ani să ai atâta libertate de mișcare…Îmi doream tare mult să ajung cu el acolo în viața asta. Era ca o promisiune de suflet, care nu avea cum să nu devină realitate. Tare mă bucur că am reușit!

Cea mai frumoasă concluzie a acestei vacanțe cu mama și tata a venit, evident, de la Idris. Eram la apus, mai aveam puțin și plecam spre casă, ne strângeam cu greu de pe plaja cu nisip negru- Playa Tagananaoceanul meu - image 6483441 1

– Mami, vreau și eu oceanul meu!

Ce ar mai fi de răspuns? N-am comentat prea mult, dar i-am promis că într-o zi așa va fi. Așadar, Tenerife rămâne o insula absolut suprinzătoare, calmă, frumoasă și imperfectă, atrăgătoare și echilibrată. Ramâne și un loc fain pentru cei mici, mai ales că pot să alerge pe plajă și să își dorească ca vacanța să nu se mai termine. Locul acesta are chiar o energie foarte bună! Enjoy!

Foto: Claudiu Popa

oceanul meu - zeicescu01august 90x90Citeste si: Cum am fost noi, cine vor fi ei?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.