Mariana Zaharescu, vocea Teleenciclopediei, împlinește 84 de ani !

mariana zaharescu - mariana zaharescu

Mariana Zaharescu, vocea Teleenciclopediei, împlinește 84 de ani ! Din 1965, vocea ei inconfundabilă se identifică cu poate cea mai iubită emisiune de televiziune de la noi. În mod sigur cea mai longevivă, dacă ținem cont că Teleenciclopedia rulează fără oprire, săptămână de săptămână, de pe 22 mai 1965.

Și tot de atunci ne farmecă și ne cheamă la educație și visare Mariana Zaharescu și vocea ei.  Abia ieşită de pe băncile liceului, Mariana Zaharescu a lucrat mai întâi la Radio. O echipa a Televiziunii Române a venit aici pentru a selecta doi crainici. „Am participat la concurs şi l-am câştigat. Cred că am fost aleasă datorită tinereţii mele şi a vocii pe care o am. Nu o luaţi că pe o lipsa de modestie, însă am fost numită A«Vocea de aurA»”, ne-a mărturisit doamna Mariana Zaharescu.

A apărut pe „sticlă” în anul 1956, la începuturile televiziunii. Una dintre „misiunile” principale a fost participarea la primul Revelion transmis de TVR. Pe lângă prezentarea programului pe care telespectatorii aveau să-l urmărească, Mariana Zaharescu a fost cooptată şi la „Jurnal”. „O muncă grea, o corvoadă, cu atât mai mult cu cât făceam naveta între Radio şi Televiziune”, a adăugat Mariana Zaharescu.

In anul 1965 si-a reinceput activitatea in TVR, la Teleenciclopedia. Vocea ei calda, „de aur”, rasuna si astazi in casele noastre. „Teleenciclopedia a fost si este o emisiune foarte iubita de oameni. Este adevarat ca nu mai are aceeasi afluenta de telespectatori, dar este inca urmarita”, ne-a declarat doamna Zaharescu.

Sursă foto: emediabacau.ro

Citește tot interviul pe Jurnalul.ro 

mariana zaharescu - lupt   dur   150x150Citeste si: Aveam un an când am intrat într-o luptă dură

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.