Vrei să întâlnești marmote în România? Uite unde trebuie să ajungi

marmote în românia - marmote   n Rom  nia 1024x640

marmote în românia - 220306 492344254123074 44956603 o 150x150Autor: Mihai Andrei Cațan. Vrei să întâlnești marmote în România? Uite unde trebuie să ajungi. Vrei să pleci într-o excursie inedită? Ai vrea să vezi marmotele în zona lor de confort? Îți propunem o excursie în munții Rodnei, locul unde liniștea este la ea acasă. Te vei întoarce „vindecat”!

„Plecați în concediu în Maramureș, la niște prieteni vechi, am revizitat câteva atracții ale zonei:

Creasta Cocoșului din munții Gutâi, un traseu foarte spectaculos și relativ ușor de făcut (vreo 6 ore de mers lejer din Pasul Gutâi) .

Muzeul Memeorial din Sighet, foarte bine făcut, cel care recreează atmosfera închisorii ce a funcționat în aceeași clădire, dar și numeroase aspecte ale vieții din perioada comunistă.

Cimitirul Vesel, care s-a transformat în ultimii ani într-un mare kitsch. Tot norodul grămadă, comercianți cu tot felul de obiecte tradiționale produse în China, etc. Nu recomand! Bisericile maramureșene de lemn sunt mult mai interesante, dar le vizitează numai străinii.

Turnul combinatului din Baia Mare – așa, pentru că merită să treci pe langă cea mai înaltă construcție din țară.

Munții Rodnei, într-un traseu foarte lung, pornind din Borșa. Am urcat la lacul Iezer unde am avut marea surpriză de a găsi marmote foarte prietenoase care s-au lăsat filmate fără să pară foarte stresate. Până acum le auzisem de mai multe ori șuieratul  în diverși munți, dar nu le văzusem niciodată.

Am continuat urcarea pe vârful Pietrosul Mare, apoi am făcut o bună bucată din creasta Rodnei, până în șaua Gărgălău, de unde am coborât în Stațiunea Borșa pe la Cascada Cailor, una dintre cele mai frumoase cascade din România.  Vă invit să o vedeți!

 

foto: copiisimamici.ro

marmote în românia - maxresdefault 768x432 150x150Citeste si:  Vârful Moldoveanu, cel mai înalt VÂRF din România. Ai ajuns ACOLO?

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE  –Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.