„Marșul femeilor„ – manifestații de amploare anti Trump în lume!

marșul femeilor - protestetrump

„Marșul femeilor„ – manifestații de amploare anti Trump în lume! La doar o zi de la momentul învestirii lui Trump ca președinte, America și lumea întreagă au fost martorele celor mai mari proteste din istoria democrației americane, reunite sub denumirea de „Marșul femeilor„

500 de mii de manifestanți la Los Angeles și New York, peste 1 milion la Washington, alte câteva sute de mii de oameni la Dallas, Chicago sau San Francisco, uniți sub fesuri roz și câteva gânduri: America trebuie să rămână o țară tolerantă, deschisă către lume, în care libertățile oamenilor, dar și ale minorităților să fie respectate, nu îngrădite.

O temă extrem de sensibilă care a scos oamenii în stradă este aceea a posibilității ca, prin numirea unui judecător conservator la Curtea Supremă, să fie repus în discuție dreptul la avort. „Nu vrem să ne reîntoarcem în Evul Mediu prin pierderea acestui drept„ au scandat femeile prezente la protest.

Citește și: Donald Trump a depus jurământul și a devenit al 45-lea președinte SUA!

Iată și câteva detalii interesante de la protestele din SUA:

  • la Marșul femeilor au luat cuvântul și vedete din America, precum Michael Moore, Scarlett Johansson sau Madonna, cea care a avut și o declarație extrem de virulentă, spunând că s-a gândit de multe ori să arunce Casa Albă în aer
  • Simbolul protestelor de ieri au fost fesurile cu urechi de pisică, „pussy hats„, aluzie la înregistrările din campanie, când Trump se referea jignitor la femei, cu expresia „Grab them by the pussy„.

Și în lume au avut loc astfel de marșuri, conform Agerpres: La Londra, 100.000 de persoane au defilat, potrivit organizatorilor, mii de persoane au protestat la Sidney, 7.000 la Paris. 4.000 la Amsterdam, 2.500 la Geneva, 2.000 la Montreal, peste o mie la Mexico, aproape o mie la Tel Aviv, și sute de oameni, la Berlin, Barcelona, Roma sau Praga.

Sursă foto: tolo.ro

marșul femeilor - obama12 150x150Citeste si: Imaginea zilei – fotografii istorice cu Barack Obama

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.