Marți, 13, 3 ceasuri rele. Se poate mai rău?

13 - marti treispe

Marți, 13, 3 ceasuri rele. Se poate mai rău? Dacă ești o persoană superstițioasă și tocmai ai citit ce am scris în titlu, foarte probabil că vei crede că am vrut să îți stric ziua. dacă nu ești genul care să fie foarte afectat de lucrurile astea, și tocmai a trecut o pisică neagră pe lângă tine, vei considera că…a trecut o pisică pe lângă tine.

Suntem fel și fel de tipuri de oameni. Cu fobii, cu pasiuni, cu temeri și unii cu superstiții. Dintre multele superstiții care ne urmăresc la pas prin viață, marți 13,respectiv vineri, 13, sunt printre cele mai puternice. De unde această situație? În tradițiile populare, numarul 13 pare a fi considerat a fi unul blestemat. Cu toate acestea, din punct de vedere creștinesc, la Cina cea de Taina au stat la masă 13 persoane. Geneza a avut loc in 7 zile si 6 nopti, deci iarasi cifra 13.

Numărul 13 este îndelung comentat și regasit și în Tarot – acesta reprezinta Moartea XIII. Cu toate acestea, cartea nu prevestește moarte sau crima, imaginea continută de aceasta fiind destul de sumbră – este descrisă o imagine cu un schelet călare, cu un steag negru, calcând peste cadavre.

Cifra 13 este atribuită în anumite culturi tradiţionale divinităţii însăşi. Unii o încadrează pompos la „legende urbane”. În calendarul mayaş, anul avea 13 luni şi 13 zodii.

Ziua de marţi este considerată, alături de ziua de sâmbătă, ca fiind o zi cu trei ceasuri rele. Nimic magic la mijloc, ci totul provine de la o regulă folosită în astrologia orară, una din ramurile astrologiei generale. Se ştie că fiecare zi este împărţită în 24 de ore, numai că în astrologie, lungimea orelor – denumite „ore planetare” – nu este aceeaşi cu cea deja cunoscută de 60 de minute şi nu fiecare zi începe cu aceeaşi oră.

Nu trebuie să vă gândiţi la un ceas obişnuit care arată orele şi minutele, ci la un ceas special, care nu arată cifre, ci planete. Ziua – între răsărit şi apus – şi noaptea – intervalul orar de la apus la răsărit – sunt împărţite în câte 12 ore egale ca lungime, dar pentru că ziua şi noaptea au lungimi diferite pe parcursul anului – doar la echinocţii fiind perfect egale – cele 12 ore au, aşadar, dimensiuni diferite.

De exemplu, vara, ora planetară diurnă este mai lungă decât iarna, iar ora planetară nocturnă este mai scurtă decât iarna. Fiecare zi a săptămânii începe la răsăritul Soarelui cu ora ce corespunde planetei guvernatoare a zilei respective. Ziua de marţi, în acest caz, începe la ora la care răsare Soarele, ca atare prima oră planetară a oricărei zile de marţi aparţine planetei Marte, care guvernează ziua respectivă. Pe parcursul celor 24 de ore, şapte planete diferite guvernează câte o oră, succedându-se de mai multe ori până la finalul zilei.

Dintre cele şapte planete, Marte şi Saturn sunt considerate planete malefice, a căror simbolistică nu este întotdeauna pozitivă. Pentru că ziua de marţi este guvernată de Marte, iar ziua de sâmbătă de Saturn, se consideră că prima oră planetară a celor două zile din săptămână aparţine celor două planete negative, şi pe parcursul întregii zile vor mai exista şi alte două ore planetare marcate de energia celor două planete.

Citiți continuarea pe Dcnews.ro

Sursă foto: unica.ro

13 - Three Women Walking on the Beethoven Street in Amsterdam 1967 150x150Citeste si: Horoscop special: ce te caracterizează după LUNA în care te-ai născut

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.