Un medic oncolog dezvăluie cum să te fereşti de cancer!

medic oncolog - medic oncolog

Un medic oncolog dezvăluie cum să te fereşti de cancer! Tot mai mulţi oameni îşi pierd viaţa din cauza tumorilor maligne, incidenţa unor tipuri de cancer crescând de peste 3 ori în ultimii douăzeci ani. Medicii susţin că stilul de viaţă sănătos, adoptarea unui regim echilibrat şi practicarea cu regularitate a activităţii fizice reduce riscul apariţiei acestor boli grave. Potrivit lui Dan Eniu, medic din Cluj, o serie de obiceiuri sănătoase pot reduce riscul de cancer.

1. Nu fumaţi. Nu utilizaţi nicio formă de tutun.

2. Eliminaţi fumatul acasă. Sprijiniţi politicile în favoarea interzicerii fumatului la locul de muncă.

3. Luaţi măsuri pentru a avea o greutate corporală sănătoasă.

4. Fiţi activ fizic în viaţa de zi cu zi. Limitaţi perioadele de timp petrecute stând aşezat.

5. Adoptaţi o dietă sănătoasă: consumaţi din abundenţă cereale integrale, leguminoase, legume şi fructe. Limitaţi consumul alimentelor bogate în calorii, alimentelor cu conţinut crescut de grăsimi sau zahăr şi evitaţi băuturile îndulcite. Evitaţi consumul cărnii procesate; limitaţi carnea roşie şi alimentele cu un conţinut ridicat de sare.

6. În cazul în care consumaţi alcool de orice fel, limitaţi consumul. Pentru prevenirea cancerului este mai bine să nu beţi alcool deloc.

7. Evitaţi expunerea exagerată la soare, în special în cazul copiilor. Utilizaţi produse de protecţie solară. Nu utilizaţi aparate de bronzat.

8. La locul de muncă, respectaţi instrucţiunile privind sănătatea şi securitatea în muncă pentru a vă proteja de substanţele cancerigene.

9. Aflaţi dacă sunteţi expuşi iradierilor cu niveluri ridicate de radon natural în locuinţa dumneavoastră. Luaţi măsuri pentru a reduce nivelurile ridicate de radon.

Vezi continuarea aici: Unica.md

medic oncolog - medic oncolog 2 150x150Citeste si: OMS- Carnea procesata este cancerigena!

Ai si tu o recomandare medicala de specialitate? Trimite-o la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un like: Perfect Imperfect -Ne recomandă sinceritatea!

 

 

medic oncolog - separ article

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.