Medicii de la Spitalul Floreasca, citați la DNA

Articol scris de Loredana Negrilă. Medicii de la Spitalul Floreasca, citați la DNA. Mai mulți medici de la Spitalul Floreasca au fost citați să se prezinte, astazi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție în dosarul referitor la neregulile de la Secția de Arși. Deși a fost inaugurată de mai multă vreme și a fost prezentată drept performantă în cazul pacienților cu arsuri grave, unitatea nici acum nu funcționează.

„Fostul manager al spitalului, Radu Macovei a ajuns la sediul DNA, sursele citate indicând că printre cei citați s-ar afla și medicul Ioan Lascăr,” arată Agerpres. Potrivit surselor judiciare, cadrele medicale ar urma să fie puse sub acuzare de procurori.

Inițial, dosarul a fost deschis de procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei sectorului 1, iar ancheta a fost declanșată în urma sesizării Corpului de Control al ministrului Sănătății, care a făcut verificări la spitalul Floreasca.

În luna aprilie s-au descoperit mai mule nereguli în ceea ce privește achiziționarea de echipamente, organizarea de licitații, dar și faptul că existau procese verbale de recepție, deși unitatea nu funcționa. Procurorii DNA spun că s-ar fi făcut investiții de milioane de euro, fără să existe o strategie clară. Un exemplu este cumpărarea camerei barice, necesare pentru tratarea pacienților cu arsuri foarte grave, dar nefuncțională, pentru că sistemul nu era compatibil cu sistemul de oxigen al spitalului.

În total, secția de arși a costat 38 de milioane de lei și au fost cumpărate 54 de echipamente medicale, fără ca prețul acestora să fie stabilit după o analiză de piață , a reieșit din raportul Corpului de Control.

Sursă foto: jurnalul.ro

Floreasca - Spitalul Clinic SfCiteste si: Nereguli grave la Spitalul Sfânta Maria

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.