Medicul Leon Dănăilă deschide lista PNL pentru Senat!

leon dănăilă - leon danaila

Medicul Leon Dănăilă deschide lista PNL pentru Senat! Zi aprinsă la Biroul Politic Național al PNL, unde se definitivează listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare.

Unul din cei mai reputați medici români, nurochirurgul Leon Dănăilă a acceptat oferta PNL de a candida primul pe lista pentru Senat. Pe aceeași listă se mai regăsește analistul economic Florin Cîțu. Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Adriana Săftoiu.

Născut în 1933 și absolvent al Facultății de Medicină din Iași și al Facultății de Filosofie-Psihologie din București, Leon Dănăilă este cel care, în 1981, a înființat prima secție de neurochirurgie vasculară și microneurochirurgie vasculară din România. Medicul lucrează în Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București, pe care l-a și condus, ca director general adjunct, în perioada 1995-2004. Profesorul universitar Dănăilă, membru titular al Academiei Române, va deschide lista de candidați a PNL București pentru Senat, conform unor surse din formațiunea liberală.

Spre deosebire de lista de candidați pentru Senat, cea pentru Camera Deputaților are pe primele poziții doar oameni politici, începând cu prim-vicepreședintele PNL București, Adriana Săftoiu, și continuând cu fostul ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu.

Nu lipsesc nici controversele de pe listele liberalilor, cea mai recentă fiind nominalizarea unei domnișoare de 24 de ani, Mara Mareș, fiica consilierului județean Ioan Mareș. Apariția ei pe liste l-a făcut pe Radu F Alexandru să declare: „Aș vrea să cred că în PNL nu vorbim de două liste, una a lui Cioloș și alta a lui Isar„

În replică, Mara Mareș a postat pe Facebook următorul mesaj: „Le-am vorbit colegilor mei, tinerii liberali, despre motivul pentru care am ales să mă reîntorc acasă, în România, deși absolvirea unei universități din top 10 la nivel mondial îmi oferea o multitudine de oprtunități, aparent mai bune. Cred în vise, dar mai ales în vise transformate în realitate.

Visul meu este să pun umărul câtuși de puțin ca România să devină o țară demnă de cetățenii săi. O țară care, prin oportunitățile pe care le oferă, să-i determine pe toți tinerii care studiază în străinătate să revină acasă. De altfel, acesta constituie și laitmotivul implicării mele în lupta pentru un loc în Camera Deputaților la alegerile din iarnă. Afirm, fără nici o urmă de îndoială, că noi suntem viitorul acestei țări, generația tânără, entuziastă și morală! Vă invit și pe voi să-mi fiți alături în lupta mea de a readuce acasă mințile educate și elevate, care dintr-un motiv sau altul au ales să-și pună în valoare calitățile într-o altă țară.”

leon dănăilă - iloveyou 150x150Citeste si: Tu cât de repede spui „te iubesc„?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.