Melania Trump scandalizează internetul

Melania Trump - ivanka trump melania trump vatican veils

Melania Trump scandalizează internetul. Cu ocazia primului turneu internațional al președintelui Donald Trump, toți ochii au fost ațintiți și asupra ținutelor Primei Doamne, Melania Trump, dar și a fiicei lui Donald Trump, Ivanka, care a fost și ea prezentă la Riad și Vatican. Iar acestea nu au rămas neobservate, alegerile lor scandalizând internetul.

Melania Trump și fiica ei vitregă Ivanka au aterizat cu părul în vânt pe solul regatului care aplică strict legea islamică și unde femeile sunt obligate să se acopere. În schimb, la Vatican au mers cu capul acoperit de un voal asemănător celui purtat de unele femei catolice tradiționaliste la slujbă.
Internauții au fost scandalizați de această alegere vestimentară pe care au interpretat-o ca o lipsă de respect față de saudiți și o diferență în tratamentul rezervat celor două religii. Dar acest gest perceput ca un afront se explică prin protocoalele stabilite pentru deplasările șefilor de stat la Riad și la Sfântul Scaun, scrie sursa citată.

Citește și: Imaginea zilei – Primul portret oficial al Primei Doamne, Melania Trump

În Arabia Saudită, femeile saudite sunt obligate prin lege să poarte voal în public. Însă cu excepția locurilor sacre, nimic din protocol nu impune această obligație femeilor străine. Așa cum a declarat ministrul saudit de externe înainte de vizita delegației prezidențiale americane, Melania Trump a fost prin urmare liberă să poarte ”orice stil vestimentar”.

La Vatican, ”pentru ca femeile să apară în fața papei, este în mod tradițional necesar un batic negru”. Cu toate acestea, este vorba doar de o recomandare: deși serviciul de protocol recomandă întotdeauna vizitatoarelor să poarte acest voal, aceasta nu este o obligație.

Sursă foto: time.com

Citește continuarea pe Agerpres.ro

Melania Trump - varacanicula 150x150Citește și: METEO – ANM: Vara 2017, caniculară și extrem de secetoasă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.