Mercur retrograd în Capricorn – șansa la maturizare!

Mercur - Planete

Mercur retrograd în Capricorn – șansa la maturizare! Începând de ieri, 19 decembrie și până pe 7 ianuarie, Mercur trece la mișcarea sa aparent retrogradă, plecând de la conjuncția cu Pluton în Capricorn. Este o perioadă în care putem să ne maturizăm, să ne înțelegem pe noi și pe cei din jurul nostru.

Mercur reprezintă inteligenţa – vehiculul sufletului şi abilitatea, el unifică reacţiile corpului deoarece este guvernatorul sistemului nervos şi al instinctelor. Mercur se modelează după senzaţie şi gând.
Mercur reprezintă inteligenţa, se spune despre el că este mesagerul zeilor, el mai face legătura între lumea exterioară şi cea interioară, de aceea îi este atribuită comunicarea,  iar glanda tiroidă care-i corespunde are şi ea acelaşi rol în sistemul endocrin, ea transmite organismului influenţa tuturor celorlalte glande; în plus tiroida are un rol principal în nutriţie şi creştere precum şi în activitatea leucocitară, pentru apărarea organismului.

Citește și: Horoscop special – previziuni în dragoste pentru 2017

Epifiza, este şi ea sub influenţă mercuriană, ea este considerată un fel de radar al energiilor subtile, care este şi ea oarecum blocată, dar nu în sensul de încetinire a funcţiei, ci în sensul de împiedicare a greşelilor spirituale.
În perioadele de retrogradare ale unei planete, atribuţiile şi calităţile sale sunt interiorizate, în cazul lui Mercur inteligenţa este orientată spre nevoile sufletului, rămânând oarecum insensibilă la impulsurile exterioare, putându-se spune că se creează o ruptură cu mediul înconjurător, motiv pentru care comunicarea între oameni este afectată.

De fapt numai recepţionăm mesajele celuilalt pentru că nu ne interesează. Se mai poate constata din acest motiv o lentoare a percepţiei sau dificultăţi în proiectarea gândurilor spre lumea exterioară fiecăruia dintre noi.

Sursă foto: unica.ro

Citește continuarea pe Astrocafe.ro

Mercur - zodiifrica 150x150Citeste si: Horoscop special – de ce le e frică zodiilor?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.