MERCUR retrograd treci la treabă și fă-ne praf!

mercur retrograd - MERCUR retrograd 2

MERCUR retrograd treci la treabă și fă-ne praf! Mercur este o planetă cu puternice implicații intelectuale. El guvernează două semne, și anume Gemenii și Fecioara. În Gemeni, el se exprimă fluent în mod oral, în Fecioară preferă comunicarea scrisă. Domiciliul său exterior este reprezentat de Gemeni, aici energia mercuriană se manifestă din interior, spre exterior.

Fiind un semn de Aer, Mercur își va putea exercita abilitățile de creativitate, de inovare și cercetare.
Semnul Fecioarei este domiciliul interior care permite acumularea informațiile, raportarea la sine, dezvoltarea și perfecționarea ideilor. Aici energia vine din exterior și este procesată în interior.
Dacă ar fi să-l caracterizăm pe Mercur printr-o enumerare de cuvinte, acestea ar fi: comunicare, gândire, comerț, acte, călătorii, minciună, înșelătorie, fraudă. Ar mai fi multe de adăugat, dar sunt destule surse de informare asupra acestor aspecte grosiere, ale lui Mercur

Acum să vorbim puțin despre retrogradare. Fiecare planetă retrogradează (Luna și Soarele nu sunt planete, încă din antichitate ele au fost numite Luminarii, termenul de plantă s-a extins și asupra lor, doar din confortul de a utiliza un singur termen), ei bine, Mercur retrogradează, în medie, de trei ori pe an. Acesta este a doua retrogradare mercuriană din anul 2016, vom avea una și la fina de an, dar se va întinde și spre anul viitor.
Un ciclul de retrogradare presupune mișcarea completă pe care planeta o parcurge.

mercur retrograd - MERCUR retrograd 150x150Citeste si: URANUS – Se apropie un nou ciclu de RETROGRADARE

La ce să fim atenți?

 • În prima parte a acestei perioade, Mercur va face trigon cu Pluto retrograd din Capricorn, acest aspect ajută la înțelegerea influențelor mai profude. Mercur este deja înclinat spre o analiză mai complexă, decât de obicei.
 • La nivel practic, aspectul aduce un moment bun pentru recalcularea veniturilor, pentru noi strategii financiare sau planuri profesionale. Însă acestea vor rămâne momentan la stadiul de proiect, urmând ca după retrogradare să fie puse în practică.
 • La nivel global am putea asista la noi alianțe, întrevederi și propuneri între state, care să vizeze în principal resursele și management-ul lor.
  Apoi, încă de pe 18 august de configurează o opoziție cu Chiron, din Pești. Aspectul va aduce dificultăți de comunicare bazate mai ales pe conflicte de ordin emoțional.
 • Mercur dorește o abordare practică și sistematică, pe când Chiron propune o abordare holistică , afectivă, ce se bazează pe concepte idealistice, iar de aici apare conflictul de idei, de opinii, de credințe.
 • În acest context, Mercur avansează spre o inconjuncției cu Uranus retrograd, din Berbec și conjuncție cu Jupiter. Ei bine, observăm implicarea planetelor sociale, prin urmare vom resimți efecte în special pe plan global. Acest context favorizează excesul de zel. Prea mult elan poate duce la acțiuni tulburătoare, cu efecte mult mai ample decât se preconiza. Uranus aduce imprevizibilul, revolta, agitația și răsturnarea.
 • S-ar putea ca anumite declarații, acțiuni legislative sau comunicate de presă să stârnească reacții violente din partea opiniei publice, mai ales că deja există zone tensionate, precum Turcia. Acțiunile care nu au în vedere binele colectiv (Mercur opoziție Chiron) vor conduce la contra-acțiuni violente (Mercur in conjuncție Uranus). Stimularea lui Jupiter privește amplificarea de a spune, de a critica, de a acuza.
 • Spre finalul perioadei de umbră se va forma o triplă conjuncție: Venus, Mercur, Jupiter, în opoziție cu Chiron. Acest context are în centru ideea de aparență și esență, fațadă și conținut. Se va pune accentul pe partea vizuală sau palpabilă a lucrurilor și nu se vor lua în calcul influențele subtile.
 • Conjuncția poate fi favorabilă cercetării, dar poate de asemenea să inducă un entuziasm prea mare, care să genereze obstacole în dezvoltare. Pe plan mondial s-ar putea produce o exacerbare a energiilor existente, o orientare spre o anumită direcție, care pare optimistă, dar care în fond va aduce dificultăți.

Citeste continuarea aici: Astro-Psi

foto: gettyimages.com

mercur retrograd - B rbatul LEU 1 150x150Citeste si: Bărbatul LEU. Agonie sau extaz?

Ai si tu o recomndare pentru femeile Perfect Imperfecte? Trimite-o la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. DA-ne un LIKE: Perfect Imperfect- Ne recomandă sinceritatea!

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.