Nu e o rusine să spui: merg la PSIHOLOG !

merg la PSIHOLOG - woman scruple in sad mood 6 1024x640

Nu e o rusine să spui: merg la PSIHOLOG!Ai simțit vreodată că ești aproape să clachezi? Că nu știi dacă, odată căzut, mai ai și puterea să te ridici? Ai simțit vreodată că orice ai face, ești și vei fi singur? Că întrebări fără răspuns îți cutreieră mintea? Că nu mai ai somn, că stresul este din ce în ce mai mare cu fiecare zi.

Că timpul este din ce în ce mai comprimat, că nu îți mai ajung nici 50 de ore să rezolvi tot ceea ce ai de făcut? Nu ești singurul care simte asta. E o realitate din ce în ce mai prezentă în viața noastră, în timpurile pe care le trăim. Unii reușesc să supraviețuiască tuturor acestor factori, alții clachează și aleg o ieșire nedemnă din scenă.

Viața nu este deloc ceva ușor. Viața presupune tot timpul alegeri, lupte, înfrângeri, uși închise, lista poate continua la nesfârșit. Da, viața este și bucurie, fericire, iubire, belșug, lipsa oricăror griji, dar asta se întâmplă unui număr infim de oameni, aproape de neluat în seamă când discutăm despre realitate. Am putea scrie romane despre toate bolile, nu neapărat fizice, ci mai degrabă psihice, care afectează o bună parte din lumea de azi.

Ai trecut și tu, sunt sigur, măcar o dată în viața ta, pe lângă cineva care vorbea singur, se certa singur, cu voce tare. Ai văzut și tu, măcar la știri, unde a putut să ducă fie doar și o clipă de nebunie: crime oribile, nedemne nici măcar de un animal, gesturi oribile față de copii, față de cei dragi. Toate acestea sunt parte a realității noastre. Cu o mediatizare excesivă ajungem, nu de puține ori, să simțim cum ne sufocăm, acaparați și de problemele noastre dar și de ale celorlalți.

Tot ceea ce se întâmplă se datorează și faptului că românii au, din păcate, o jenă în a-și recunoaște limitele, căderile, astfel încât să decidă să apeleze la o consultanta psihologica. Încă mai cred că este o rușine să mergi la un psiholog, cu care să poți să discuți cele mai intime gânduri ale tale și să cauți o soluție la probleme. Acesta este un lucru care trebuie să se schimbe, oamenii trebuie să învețe că niciodată nu ești singur și că, atunci când ai o problemă, e bine să apelezi la niște profesioniști care să te ajute cu adevărat.

Aceasta poate fi diferența, uneori, dintre viață și moarte, dintre salvare și pierzanie. Și viața chiar merită trăită !

merg la PSIHOLOG - 12966292 1160635050614401 978887672 n 1 150x150

 

Citeste si: Da, am suferit de depresie. Chiar am fost în IAD!

 

 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la mine, îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte : emmazeicescu@gmail.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.