Mergi pe drumul tău! România Meseriașă

- 489 galerie1 original1

Exista in lumea asta si oameni care fac lucruri faine, oameni care construiesc, oameni care se gandesc la viitor si la cum ar trebui  sa arate Romania peste ani. Pe ei ii admir cel mai mut. Au puterea si o folosesc exact asa cum trebuie. Am aflat de curand de campania Romania Meseriasa. OMV Petrom susține educația profesională din România și aduce în atenția societăţii importanţa meseriilor în dezvoltarea unei ţări!  O gasiti aici: Romania Meseriasa!  

   Am avut placerea sa fiu invitata sa imi spun parerea despre aceasta initiativa si cat de important este sa avem oameni specilizati, adevarati meseriasi.

- 489 galerie1 original

 

 Mi-am adus aminte de meseriasii pe care i-am cunoscut in viata, oameni fara de care poate nu m-as fi descurcat in situatii limita.

- IMG 9421 s

foto: Elena Hirtan

„Dacă simți că ești făcut pentru o meserie, atunci fă-o! Mergi pe drumul tău!

E miezul nopții. Aud un sunet ciudat în baie. O zbatere. Mă dau încet jos din pat și mă gândesc ce ar putea să fie. O fi intrat ceva pe aerisire… Apă în toată baia. Rece. E Decembrie. Mă blochez o secundă, timp în care mintea mea caută o soluție.“Unde e oare robinetul ăla de oprit apa pe conductă?”. Mă uit stânga, dreapta, îl văd și încerc. Nu se mișcă! Îmi vin în minte tone de cuvinte “drăguțe”. În curând o să ajungă apa la vecini. Fug la telefon. “Cum îl chema pe instalatorul minune?”  Nea Costel. Ce om, ce caracter. Om simplu de la țară, dar priceput. Doar să îi spui unde e problema. Sun. Nea Costel mă consiliază prin telefon.” Robinetul e blocat, trebuie oprită apa de la centrala blocului. E la parter!”, zise el văzând  parcă de la distanță că habar nu am unde să mă duc.  Zis și făcut, altfel, apocalipsa scria pe noi! A venit a doua zi și la “locul faptei”.  Veni, vidi, vici!  Problemă rezolvată! Cu astfel de oameni în preajmă, cum ți se pare viața? Mai simplă! Ceea ce cred că trebuie îmbunătățit în materie de meseriași este locul unde îi găsim. Mai ales că apelăm la ei mai ales în situațiile de urgență. Mi-ar plăcea să îi văd  mai bine organizați și mai ușor de găsit. Fără ei, noi ar trebui să învățăm cum să schimbăm un furtun, cum să punem o priză nouă, ambele fără niciun fel de victime. Așa că spun din tot sufletul: Avem nevoie de meseriași!

citeste continuarea interviului aici: Romania Meseriasa

Date despre Campania Romania Meseriasa

  • 90% din școlile profesionale au dispărut în ultimii 20 de ani iar România resimte lipsa forței de muncă bine pregătite.
  • Care este potențialul pe care îl are țara noastră în această direcție? Cum poate fi susținut sistemul de învățământ profesional? Există soluții pentru dezvoltarea meseriașilor din România? Care sunt calitățile unui bun meseriaș? Sunt doar câteva dintre întrebările la care dorim să răspundem.
  • Până acum, din cadrul campaniei România Meseriașă fac parte 2 dintre programele de responsabilitate socială ale OMV Petrom: Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei și Școala Petroliștilor.
  • Urmăreşte Campania pe pagina de Facebook : Tara lui Andrei

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.