Ce meserie ți se potrivește?

meserie - DSC 9883 1024x681

Ce meserie ți se potrivește? Care este domeniul tău de excelență? La ce ești foarte bun acum?  Am văzut întrebările astea într-o carte, așa că m-am pus pe scris. De-alungul vieții, pasionată de muncă așa cum sunt, am observat că uneori oamenii talentați se irosesc groaznic. Deși sunt mai inteligenți decât alții, cei care nu și-au găsit drumul, aleargă bezmetic fără niciun scop sau rezultat palpabil.

Uneori  sunt întrebată de ce a fost vorba de televiziune în viața mea și nu de un alt domeniu. N-am știut să răspund! Așa a fost să fie! M-a atras adrenalina, viața plină de neprevăzut și perspectivele. Nu aș fi putut alege vreodată un job unde nu am unde  să cresc. De ce ai face asta? Ai nevoie să ai perspective, ai nevoie de evoluție…ca de aer. Ființa umană, ființa inteligentă… moare dacă rămâne pe loc. Se usucă, ca o plantă!

Stați liniștiți, am vrut să renunț la televiziune  de mai multe ori. Nu e foarte simplu să trăiești într-un mediu care concurențial, pe alocuri nevrotic și  cu prea multă adrenalină. De asta zic că uneori e bine să ai grijă ce îți dorești! Viața a vrut altceva și aleg să merg pe mâna destinului….

Citeste si: Nu stinge lumina în cuplu!

Nu mi-a ieșit, așa o fi fost să fie! Dintr-un alt punct de vedere m-am bucurat. Mi-am dat seama că partea de comunicare este ceea ce știu să fac și pe asta vreau să „pedalez”. Ce faci când nu știi la ce ești bun, m-a întrebat o prietenă?  Complicată întrebare, jur. Am văzut mulți tineri care fie nu au vrut, nu au putut sau nu au știut cum să descopere ce anume le face plăcere. Mi-e greu să cred că există oameni care nu au pasiuni și curiozități. Știu că există, dar nu prea vreau să ne intersectăm. Să nu ai nicio plăcere în viață și nicio exigență în privința ta, e egal cu a trăi o viață de ameobă..iar asta mie mi se pare foarte trist.

Ce faci când nu știi ce meserie ți se potrivește?

  • Mergi la mai multe seminarii/ workshop-uri pe diverse  teme și din diverse domenii. S-ar putea să aflați că veți fi următorul master chef sau cel mai simpatic actor din noua generație. Important este să încercați să aflați care este domeniul cu care rezonați.
  • Pune-ți următoarea întrebare: Ce îmi place mie are viitor? De multe ori ne încăpățânăm să alegem un domeniu care sună bine, dar care nu are căutare în piața muncii.
  • Află ce îți place –  pune pe o coală de hârtie ce ai face tu într-o zi normală. Care sunt primele lucruri pe care le-ai face cu mare plăcere. Trecând peste statul la televizor sau alte îndeletniciri casnice, poate ai să observi că îți place să citești, că ești pasionat de pictură sau de șah. E important să știi exact ce anume te entuziasmează și ce poți valorifica pe viitor.

Cei care mă vor pune la stâlpul infamiei din cauza pasiunii mele pentru muncă și piața muncii, ar trebui să își aducă aminte de vorbele de duh ale lui François-Marie Arouet de Voltaire: „Munca indeparteaza de noi trei mari rele: plictiseala, viciul si nevoia.”

Foto: Ioana Chirita

meserie - sadcraciun 150x150Citeste si: Timpul nu se învechește niciodată

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.