METEO 03 iulie – Ploi torențiale și temperaturi de toamnă

ploi - inundatii 1024x681

METEO 03 iulie – Ploi torențiale și temperaturi de toamnă. Am așteptat cu nerăbdare să ne răcorim după canicula insuportabilă din weekend, iar temperaturile de azi, mai degrabă de toamnă, sunt cel mai frumos cadou. Din păcate, ploile torențiale, ce pot acumula și peste 80 de l/mp, cresc riscul de inundații. ANM a prelungit codul portocaliu de ploi abundente până mâine la ora 10.

Mult așteptata răcorire vine, astfel că valorile maxime de mâine vor fi cuprinse între 9 – 11, 13 grade în zonele montane, 16 – 18, 19 grade în Oltenia, Muntenia, Moldova, Transilvania, respectiv 25 – 27, 28 de grade pe Banat, Crișana și Dobrogea.

Citește și: Imaginea zilei – Palatul Parlamentului lovit de fulgere

Ploile vor uda Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și zonele montane (Meridionali și izolat Orientali) pe tot parcursul zilei. Cantitățile de precipitații prognozate de modelele meteorologice sunt impresionante: pe sudul extrem se pot atinge și 140 de l/mp, dar nici celelalte zone din Muntenia și Oltenia nu stau mai bine cu 75 – 80 de l/mp.

Pe timpul nopții și al dimineții de mâine vântul va avea intensificări pe Banat, Crișana, sud-estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea. În aceste zone rafalele pot ajunge la 50 – 60 km/h. Spre seară, intensitatea vântului va scădea la nivelul întregii țări.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul: 03-07-2017 Ora : 10:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 03 iulie, ora 10 – 04 iulie, ora 10
Zonele afectate : conform textului și hărții
Fenomene : ploi abundente, instabilitate atmosferică
Mesaj :

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 03 iulie, ora 10 – 04 iulie, ora 10
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului și hărții

ploi - portocaliuCOD PORTOCALIU

      În intervalul menţionat, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov se vor înregistra cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi pe arii restrânse peste 80…90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

ploi - galbenCOD GALBEN

      În Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă de 25…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ploi - harta

Citește continuarea pe Prognoze Meteo. 

Photo credit: James Loesch via VisualHunt /  CC BY-NC-SA

Citește și: Pepenele roșu, minunea verii.

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.