METEO – 1 iulie ce ne aduce un cod roșu istoric

meteo - canicula

METEO – 1 iulie ce ne aduce un cod roșu istoric. Ziua de azi va fi una caniculară, de foc cu adevărat, un 1 iulie ce va respecta numele dat din popor acestei luni: cuptor. Sun șanse foarte mari să avem un nou record istoric pentru cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în România.

După o noapte tropicală, cu valori de temperatură ce nu au scăzut, la nivelul întregii țări, sub 20 de grade, iar pe sudul țării chiar 22 – 24 de grade, ziua a început cu același aspect canicular. La ora 10 avem deja 34 de grade la Bechet, Zimnicea.

Citește și: Breaking news: cod roșu de caniculă în 19 județe și București

Maximele de azi vor împărți România în 2: Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana vor avea parte de temperaturi plăcute, chiar sub normalul perioadei, cu valori de la 22 – 24 de grade până la 27 – 29 de grade, în timp ce Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova (cu excepția nordului extrem) se vor topi la valori de temperatură de la 37 – 39 de grade, iar pe sud-estul Munteniei și sudul Moldovei se pot atinge chiar valori de 40 – 42 de grade. În zonele montane vom avea parte de temperaturi de 20 – 22, 23 de grade.

În timp ce restul țării se va topi la temperaturi de peste 40 de grade, tânjind după o picătură de ploaie, cei din Banat și Crișana vor avea parte de ploi, cel puțin la începutul dimineții zilei de mâine, odată cu pătrunderea unui front de precipitații dinspre Ungaria.

Vântul nu va lipsi deloc din peisajul fenomenelor meteo mâine, iar pe Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, intensificările vor fi chiar susținute, cu rafale ce pot atinge 55 – 60 km/h.

Citește continuarea pe Prognoze Meteo.

Sursă foto: ziaruldevaslui.ro

meteo - giphy 5 150x150Citeste si: Cod roșu de caniculă. Când se dă, de ce se dă, ce măsuri se iau?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.