METEO 13 noiembrie – prea cald pentru noiembrie!

meteo - november in banff c2a9 christopher martin 9284 1024x683

METEO 13 noiembrie – prea cald pentru noiembrieZiua de azi este caracterizată în primul rând de temperaturi cu mult peste normal climatologică a perioadei calendaristice în care ne aflăm. Nu lipsesc din peisaj nici ploile sau ceața, care va pune probleme serioase în trafic.

Maximele zilei vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât ar trebui la această dată din calendar, cu valori de temperatură de la 7 – 9, 10 grade în zonele montane, 11 – 13, 14 grade în nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana. Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea se vor bucura de temperaturi de primăvară, putându-se atinge și valori de 18 – 20 de grade.

Nebulozitatea joasă nu ne părăsește prea repede, pe parcursul nopții și al dimineții de azi  urmând ca doar sudul extrem și Dobrogea să aibă parte de un cer senin, iar începând cu după amiază, soarele urmând să fie darnic și cu sudul Moldovei dar și în interiorul arcului carpatic.

Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni: iarna cam vrea să vină!

Ceața va fi unul din principalele fenomene ale zilei de azi, ne vom întâlni cu ea pe tot sudul țării, Moldova, pe vest, nord-vest și în zonele montane. Vizibilitatea poate coborî și sub 50 de metri. Ploile își fac apariția încă de la primele ore ale nopții, cuprinzând Oltenia și Muntenia, urcă apoi și pe Meridionali, Banat, sudul Moldovei, concentrându-se apoi, pe tot restul intervalului de prognoză (după amiază și seară) pe Banat, Apuseni și Crișana. Cantități mai importante de apă sunt așteptate pe zona Munților Banatului, unde se pot atinge și 60 – 70 l/mp în 24 de ore.

 Și vântul va prezenta intensificări, moderate, mai ales pe zona de vest a țării, sud-estul Munteniei, dar și pe estul Moldovei. Rafalele vor fi la valori de 40 – 45 km/h.

Sursă foto: chrismartinphotography.files.wordpress.com

Continuare știre pe Prognoze Meteo

meteo - brasov xmas tree 150x150Citește și: Brașovul se pregătește pentru Târgul de Crăciun din Piața Sfatului!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.