METEO – România, din nou sub asediul caniculei!

meteo - sunset 382203 960 720

METEO – România, din nou sub asediul caniculei! Vara acestui an se dovedește a fi printre cele mai greu de suportat din punct de vedere al stresului meteo. ANM a emis deja noi coduri (galben și portocaliu) de caniculă, pentru azi și mâine. Se vor atinge valori de temperatură de 38 – 40 de grade și ITU va depăși pe arii extinse 80 de unități.

Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni: alternanță caniculă – furtuni!

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 08-08-2017 Ora : 13:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 9 august
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : val de căldură, caniculă și disconfort termic
Mesaj :

MESAJ 1
ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

meteo - galben COD GALBEN  

           În cursul zilei de miercuri (09 august) valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei și al Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și izolat în Câmpia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 

meteo - harta
Tipul mesajului : Avertizare meteorologică
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul: 08-08-2017 Ora : 13:00 Nr. mesajului:1
Intervalul : 10 august
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat
Mesaj :

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

meteo - portocaliuCOD PORTOCALIU

Joi (10 august) valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Astfel, în zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unităţi. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade.

           În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade.

meteo - galben COD GALBEN

În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade.

           Notă: Valul de căldură va persista până spre sfârșitul săptămânii. În zonele de munte, îndeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restrânse în timpul după-amiezelor vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj

meteo - harta

Sursă foto: Pixabay

meteo - alaptare2 150x150Citește și: De ce statul român ne ia de fraieri?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.