METEO – România ia FOC! Cod roșu de caniculă pentru 12 județe!

Cod roșu - sun 11582 960 720

METEO – România ia FOC! Cod roșu de caniculă pentru 12 județe! Canicula care s-a instalat în România de pe 31 iulie nu se dă plecată, mai mult, crește în intensitate. ANM a emis, pentru a doua oară în această vară, cod roșu de caniculă pentru 12 județe și cod portocaliu pentru restul țării. Se vor atinge și 42 de grade iar indicele temperatură umezeală va ajunge la 82 – 84 de unități.

Citește și: Cod roșu de caniculă. Când se dă, de ce se dă, ce măsuri se iau?

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : ROSU
Ziua/luna/anul: 03-08-2017 Ora : 12:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 4 și 5 august
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : val de căldură, temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat;
Mesaj :

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

Cod roșu - rosu COD ROȘU

         Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade.

         În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

Cod roșu - portocaliu COD PORTOCALIU

           În Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

 

           Notă: Treptat, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice și va persista până spre mijlocul săptămânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, în special în zonele de munte și în jumătatea de nord a țării.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj

 

Cod roșu - harta

Sursă foto:

Cod roșu - canicula 150x150Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni: început de august CANICULAR!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.