Meteo: Anunț de la ANM: 1 mai cu vijelii

meteo - rain

Meteo: Anunț de la ANM: 1 mai cu vijelii Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești proaste pentru toți cei care sperau ca mini vacanța de 1 mai să fie una pe care să o poată petrece în aer liber. A fost emisă o informare meteo de ploi și vijelii, valabilă, momentan, până pe 30 aprilie.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 28-04-2017 Ora : 13:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 29 aprilie, ora 10 – 30 aprilie, ora 18
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ;
Mesaj :INFORMARE METEOROLOGICĂ 

În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.
Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia.
Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.

 

NOTĂ: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în după-amiaza zilei de vineri, 28 aprilie, precum și în noaptea de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) în regiunile din jumătatea de vest a țării, dar pe spații mai restrânse.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

meteo - harta
Photo via Visual Hunt

meteo - vremerece 768x513 1 150x150Citește și: Vremea pe 2 săptămâni – rece, cu ploi

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.