METEO – de la cod roșu de caniculă la cod portocaliu de furtuni!

meteo - furtuni

METEO – de la cod roșu de caniculă la cod portocaliu de furtuni! Începutul lunii iulie se dovedește a fi unul al extremelor meteo. După codul roșu de caniculă de ieri, cu temperaturi ce au atins 42 de grade la Zimnicea, începând de azi intrăm sub zodia unor furtuni fără precedent. Meteorologii au emis cod portocaliu de furtuni!

După ziua de foc de ieri, maximele din această duminică cunosc o scădere semnificativă, astfel că vom pleca de la valori de 17 – 18, 20 de grade în zonele montane, 25 – 27, 28 de grade în mare parte din Moldova, Transilvania, Maramureș și Crișana. În Banat, Oltenia, Muntenia, sudul extrem al Moldovei și Dobrogea se vor atinge 30 – 32, 33 de grade.

Citește și: maginea zilei – Palatul Parlamentului lovit de fulgere

Dimineața este posibil să apară ploi în centrul și sudul Moldovei. Grosul precipitaților apare începând cu orele serii, prin sud-vest, întâi în Oltenia și apoi acoperind toată Muntenia, Meridionalii și sudul Moldovei, dar tangențial și sudul Transilvaniei. Cantitățile de precipitații într-un interval scurt de timp vor fi impresionante, plecând de la 35 – 40 l/mp și ajungând, în Oltenia și sudul extrem al Munteniei chiar și la 75 – 80 l/mp!

Încă de la orele dimineții vântul își va face simțită prezența pe Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar acest lucru nu se va schimba pe tot parcursul zilei. Rafalele pot ajunge, mai ales la momentul producerii fenomenelor convective, și la 55 – 60 km/h.

Photo via Visualhunt.com

Citește continuarea pe Prognoze Meteo

meteo - idris1iulie 150x150Citeste si: Au trecut 3 ani!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.