METEO – Floriile vin cu ploi, răcire accentuată, zăpadă la munte!

meteo - leaf 1001679 960 720

METEO – Floriile vin cu ploi, răcire accentuată, zăpadă la munte! Weekend-ul care începe este unul cu două mari sărbători: Floriile pentru ortodocși, respectiv Paștele pentru catolici. Motive de bucurie, de hrană pentru suflet, de ieșit la aer liber. Sau nu. Pentru că ANM a emis un cod galben de ploi, răcire accentuată pentru mai bine de jumătate din țară.

Citește și: Sâmbăta lui Lazăr și Floriile – marile sărbători ce anunță Paștele

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 30-03-2018 Ora : 14:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 31 martie, ora 09 – 01 aprilie, ora 23
Zonele afectate : conform textului și hărții;
Fenomene : intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, răcire accentuată duminică;
Mesaj :

MESAJ 1
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
meteo - galben COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 martie, ora 09 – 01 aprilie, ora 23

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, răcire accentuată duminică;

Zone afectate: conform textului și hărții;

 

       Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în cea mai mare parte a Transilvaniei, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (31 martie/1 aprilie) local și în Oltenia vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h, temporar 65…75 km/h. La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80…100 km/h.

În aceste regiuni, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10…12 grade. În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

 

 

meteo - harta
Tipul mesajului : Informare meteorologică
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 30-03-2018 Ora : 14:00 Nr. mesajului:1
Intervalul : 01 aprilie, orele 06 – 23
Zonele afectate : conform textului;
Fenomene : intensificări temporare ale vântului, ploi moderate cantitativ;
Mesaj :

MESAJ 2
INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 01 aprilie, orele 06 – 23

Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului, ploi moderate cantitativ;

Zone afectate: conform textului;

       Pe parcursul zilei de duminică, în Muntenia, Dobrogea și Moldova vântul se va intensifica cu viteze de 45…55 km/h, temporar 60 km/h și vor fi intervale de timp în care va ploua, mai ales cu caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Vremea va fi în răcire față de sâmbătă, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru prima zi de aprilie.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

meteo - harta

Sursă foto: Pixabay

meteo - Paste 90x90Citește și: METEO – Cum va fi vremea de Paște?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.