METEO – cod galben de furtuni violente peste România!

meteo - furtuna

METEO – cod galben de furtuni violente peste România! Iulie, luna extremelor, continuă. După ce, de mai bine de 5 zile, România se coace la temperaturi caniculare, furtunile violente au făcut deja și victime. Iar lucrurile nu se opresc aici. ANM a emis cod galben de furtuni valabil de azi până miercuri, pentru Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Prințul Charles și Camilla, portret oficial

ursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 24-07-2017 Ora : 12:30 Nr. mesajului:1
Intervalul : 24 iulie, ora 20 – 26 iulie, ora 03
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ
Mesaj :

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
meteo - galbenCOD GALBEN

      În intervalul menţionat, în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină.
      În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.

Notă: astfel de fenomene se vor semnala şi în regiunile estice şi sud-estice, dar pe spaţii mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marţi (25 iulie) şi în prima parte a nopţii de marţi spre miercuri (25/26 iulie).
      În cursul zilei de marţi, 25 iulie, în sudul şi estul Munteniei, vestul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 35 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

meteo - harta

Sursă foto: Pixabay

meteo - giphy 150x150Citește și: Întâlnire de gradul zero: Rihanna, primită de Macron la Élysée!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.