METEO – Cum va fi iarna 2017 – 2018: frig și ninsori abundente!

iarna - snow 1

METEO – Cum va fi iarna 2017 – 2018: frig și ninsori abundente! Administrația Națională de Meteorologie a actualizat estimările lunare pentru perioada iernii 2017 – 2018. Conform ultimelor date, ne așteaptă zile de iarnă autentică, cu frig, chiar ger, dar și ninsori abundente:

”Am actualizat estimările Centrului European privind prognoza vremii pe termen mediu pentru iarna 2017 — 2018. Temperatura media lunară în prima lună a acestei ierni va avea valori apropiate de normalul climatologic, în special în partea de sud — est și sud a României, iar în zonele centrale și nord estice este posibil să înregistrăm valori mai coborâte decât în mod obișnuit, exceptând zona Dobrogei, în special sud — vestul unde ne așteptăm ca valorile de temperaturi în medie să fie peste norma climatologică a acestei luni”, a spus Elena Mateescu.

Citește și: Mai știm să trăim Sărbătorile de Iarnă?

În ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de normal, exceptând centrul, nordul și nord-estul țării, unde vor fi, local, sub media climatologică. De asemenea, în februarie temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a țării.

Potrivit acesteia, în decembrie, precipitațiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice și sud-estice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului. În ianuarie, precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare. În februarie, cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normalul climatologic în regiunile sudice și estice și vor în general excedentare în rest.

Sursă foto: Pixabay

Sursă știre: Agerpres

iarna - magical 1090663 960 720 150x150Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni: ploi la început de decembrie!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.