METEO – informare meteo de weekend cu viscol și ninsori!

meteo - viscol 51563700

METEO – informare meteo de weekend cu viscol și ninsori! Pentru cei care au crezut că iarna nu va mai veni și pe la noi, ANM vine cu vești deloc plăcute. Avem în vigoare de azi și până duminică seara o informare meteo de vânt, ninsori și temperaturi scăzute.

Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni: mai vine iarna?

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 12-01-2018 Ora : 13:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 12 ianuarie, ora 22 – 14 ianuarie, ora 16
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 12 ianuarie, ora 22 – 14 ianuarie, ora 16
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire
Zone afectate: conform textului

      Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.
Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

      Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie),  temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș.
Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie)  pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

      În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

meteo - harta

Sursă foto: Pinterest

meteo - germ 2871773 960 720 90x90Citește și: Când gândim prea mult și trăim prea puțin

 Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.