METEO 07 martie 2018 – ceața și vântul, problematice azi!

meteo - spring 1024x678

METEO 07 martie 2018 – ceața și vântul, problematice azi! Ziua de azi se anunță una extrem de provocatoare din punct de vedere meteo. Avem parte de o încălzire pe sud, ceață mult, ploi, vânt puternic.

Noaptea care a trecut a fost una cu temperaturi pozitive la nivelul întregii țări, cu valori de 1-3, 4 grade, mai ridicate în Banat, Crișana și Dobrogea, unde s-au atins și 5-7 grade. Singurele zone unde am avut valori negative sunt cele montane, unde nu se va trece de –2, –1 grad. Temperaturile maxime vor pleca de la 3-5,7 grade în nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și zona Subcarpaților și se vor opri la valori de 11 – 13, 14 grade centrul și sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia și cea mai mare parte a Olteniei.

Citește și: IMAGINEA ZILEI – Cascada Bigăr a înghețat!

Ceața va fi cu adevărat o problemă pentru dimineața și chiar prima parte a zilei de mâine, Va fi prezentă pe arii extinse, iar în Moldova, sudul și estul Munteniei vom avea o vizibilitate chiar sub 50 de metri. Odată cu după amiaza, sunt șanse să scăpăm de ea. Nici precipitațiile nu vor lipsi din peisaj, ele urmând să acopere cam toată țara, mai importante pe timpul nopții în Oltenia, Munții Banatului, Transilvania, zonele montane, iar apoi, spre dimineață și în Moldova. Cantitățile de precipitații pot fi importante pe Oltenia, unde se pot depăși și 20 l/mp în 24 de ore. Pe Oltenia vor predomina ploile, în zonele montane ninsorile.

Liniștit în primele ore ale nopții, vântul va începe să sufle cu putere pe sud, sud-est, zonele montane și sudul Moldovei, cu rafale ce pot atinge 50 – 55 km/h iar în Dobrogea chiar 65 – 70 km/h. Spre seară lucrurile se liniștesc la nivelul întregii țări.

Sursă foto: Pixabay

Continuare prognoză pe Prognoze Meteo

meteo - blooming trees 2106705 1280 90x90Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni – vine, vine, primăvara!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.