METEO 12 martie 2018 – Șanse de furtuni prin vestul țării!

meteo - drama 3216268 1280 1024x661

METEO 12 martie 2018 – Șanse de furtuni prin vestul țării! Urmează o zi cu temperaturi încă peste media perioadei, își fac apariția și precipitațiile. Este primăvară, clar. Iar asta înseamnă și posibilitatea ca primele furtuni să își facă apariția prin vestul țării, izolat chiar și prin sud.

La nivelul țării noastre acționează un câmp de presiune joasă, care va veni însoțit de un front rece cu precipitații, ca urmare a unui ciclon mediteranean.  Am avut parte de o noapte cu temperaturi minime peste valorile normale ale perioadei, cu –1, spre 2, 3 grade în zonele montane, 4 – 6,7 grade în Transilvania, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Dobrogea. În Banat și Crișana au fost chiar minime de 11 – 12 grade, care ar fi mari chiar și pentru o zi de martie. Ziua de azi va rămâne una de primăvară târzie din punct de vedere al temperaturilor, cu maxime de 13 – 15, 17 grade la nivelul întregii țări, cu excepția nordului Moldovei și al zonelor montane, unde ne vom opri la valori de 7 – 9, 10 grade.

Citește și: 10 motive să mănânci urzici primăvara

Așa cum menționam și mai sus, în contextul unui câmp de presiune scăzută, odată cu un front rece, în țara noastră au intrat și precipitațiile aduse de un ciclon mediteranean. Acestea intră în timpul nopții prin vest, cuprind apoi Oltenia, ajung și în nordul Moldovei, iar spre seară vor acoperi tot sudul țării. Cantitățile de precipitații pe Oltenia pot fi însemnate, 20 – 25 l/mp în 24 de ore. Vântul nu va pune probleme mâine, intensificări moderate urmând să avem mai ales pe zona Banatului, noaptea și dimineața, iar pe Dobrogea după amiaza și seara.

Sursă foto: Pixabay

Continuare pe Prognoze Meteo

meteo - blooming trees 2106705 1280 90x90Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni – vine, vine, primăvara!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.