METEO 05 martie 2018 – vine primăvara, cu pași mici!

meteo - spring awakening 3132112 1280 1024x674

METEO 05 martie 2018 – vine primăvara, cu pași mici! După o săptămână autentică de iarnă, începând cu ziua de azi vremea intră într-un proces de încălzire, astfel că spre joi, vineri, voma vea și maxime de 17 – 20 de grade. Începem săptămâna cu semnal clar că vremea începe să se îndrepte spre primăvară, iar lucrul acesta se va simți și mai puternic după ziua de miercuri. Însă nici iarna nu se lasă dusă ușor, dovadă micul episod de viscol din zona Munților Banatului.

Noaptea a adus temperaturi sub pragul gerului în zonele montane înalte și pe zona Orientalilor. În Moldova, Banat, Crișana și Maramureș au fost valori de –6, –8, –9 grade, iar în restul țării –4, –5 grade spre –3, –2 grade.  La nivelul temperaturilor maxime, ziua de azi aduce o îmbunătățire, astfel că vom vorbi de valori ușor pozitive la nivelul întregii țări, cu valori între 1- 3, 5 grade, iar în zona Transilvaniei și pe estul Banatului chiar 6 – 7 grade.

Citește și: Horoscop special – ce zodie va avea o primăvară de coșmar?

Nebulozitatea joasă va rămâne prezentă mai ales pe sudul țării, pe perioada dimineții, iar odată cu orele serii și spre zona Moldovei. Restul regiunilor vor avea parte de un cer mai mult senin și cu soare din belșug. Tot zona munților Banatului va fi și cea care va primi ceva precipitații slabe mâine, mai ales spre orele serii. Vom avea parte și de lapoviță dar și de ninsori. Va mai ninge și prin Meridionali și nordul Orientalilor.

Liniștit pe timpul nopții și în primele ore ale dimineții, vântul schimbă un pic foaia începând cu orele prânzului, iar intensificările devin moderate spre susținute pe Moldova, Dobrogea, Muntenia și Munții Banatului. Aici se vor atinge și cele mai puternice rafale, de peste 55 – 60 km/h, astfel că putem vorbi de un mic și local episod de viscol în această zonă.

Sursă foto: Pixabay

Continuare știre pe Prognoze Meteo

meteo - run riot 1623305 960 720 90x90Citește și: Revolta timidului din tine!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.