METEO 13 martie – nu 3 ceasuri rele, ceasuri multe cu ploi!

meteo - rain 122691 1280 1024x547

METEO 13 martie – nu 3 ceasuri rele, ceasuri multe cu ploi! Azi avem de-a face cu o zi mohorâtă, cu ploi, izolat chiar și descărcări electrice sau intensificări de vânt. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Umbrela nu trebuie să lipsească din peisaj.

Am avut parte de o noapte cu temperaturi de  –1, 2-3 grade în zonele montane, 5 – 7, 9 grade pentru restul regiunilor, cu excepția sudului extrem al Munteniei, unde s-au atins și 10 – 12 grade. Din punct de vedere al maximelor, ziua de azi aduce o scădere a lor, astfel că vom avea valori ușor negative pe crestele montane (-2, 0 grade), 3 – 4, 5 grade în restul zonelor montane, 7 – 8, 9 grade în Moldova, 10 – 12, 13 grade în Muntenia, Dobrogea, Transilvania și Maramureș. Cele mai ridicate valori ale zilei le vom avea pe Oltenia, Banat și Crișana, cu 13 – 15, 17 grade.

Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni – vine, vine, primăvara!

Soarele va fi scump la vedere azi, în cea mai mare parte a țării, singurele zone care s-ar putea să se mai bucure de un cer variabil fiind Oltenia și Banatul, asta după orele după amiezii. Pe fondul nebulozității joase accentuate, a precipitațiilor dar și a condițiilor de ceață, vizibilitatea va fi azi redusă sub 1000 de metri pe sudul, sud estul Munteniei, Dobrogea și Moldova iar izolat, în aceste zone scăderea vizibilității poate ajunge la sub 100 și chair 50 de metri.

Intrate prin sud-vest începând cu după amiaza zilei de luni, precipitațiile au continuat și pe timpul nopții pe Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș, apoi deplasarea lor este spre est, astfel că după amiaza și seara zilei de mâine le găsesc mai ales pe Moldova, sud-estul Munteniei și Dobrogea. Cantitățile de precipitații vor fi importante, vorbim și de 25, 30 și chiar 35 de l/mp în 24 ore pe Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.

Liniștit pe timpul nopții și al dimineții, vântul devine intens începând cu orele după amiezii pe Oltenia, Muntenia și Dobrogea, pe Oltenia rafalele putând ajunge chiar și la 55 – 60 km/h.

Sursă foto: Pixabay

Continuare prognoză pe Prognoze Meteo

meteo - negrese de post 1024x665 90x90Citește și: Rețeta zilei – Negrese de post, desertul dulce din Postul Paștelui!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.