METEO 19 martie – luni, iarnă…vești proaste!

meteo - yucca plant 1721515 960 720

METEO 19 martie – luni, iarnă…vești proaste! Urmează o săptămână de iarnă autentică, severă, de aceea este bine să fim atenți la toate informările meteo, să avem grijă la deplasări și la orice activitate desfășurată în exterior. Primăvara este doar în calendar și astronomic, în rest, vorbim de iarnă autentică și severă.

Ziua de azi va fi una deosebit de rece pentru perioada în care ne aflăm. În Moldova, Muntenia, Oltenia și Dobrogea vom avea maxime negative, de la –2, –3 grade până la –6, –8 grade. În Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș vom avea valori pozitive, de 2 – 4,5 grade.

Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni – ba iarnă, ba primăvară!

Cel de al doilea ciclon care ne vizitează începe să își facă simțită prezența chiar cu primele ore ale dimineții, intrând în România prin sud-vest, Oltenia. Precipitațiile se extind apoi spre Banat și Muntenia. Spre prânz se va observa o scădere a lor în intensitate, de scurtă durată, căci, odată cu intrarea în seară revin în forță și pe arii mult mai extinse din Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Despre forma precipitațiilor: dimineața, pe Oltenia, dealurile vestice ale Munteniei și vestul extrem al Banatului avem ninsori, pe sud vestul extrem al Munteniei, pe mare parte din Banat, ploi. După amiaza și seara ninsorile se extind pe toată Muntenia, sudul Moldovei, Orientali, ploile rămân pe Dobrogea iar la finalul intervalului de prognoză, ploile din Banat devin și ele lapoviță și ninsori. Cantitățile de precipitații în 24 de ore vor fi la 15 – 20 l/mp.

Sursă foto: Pixabay

Continuare pe Prognoze Meteo

meteo - sky 1812098 960 720 90x90Citește și: METEO – România, lovită de fenomene de iarnă severă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.