METEO 14 martie – mai vedem și Soarele!

meteo - flower 3219718 1280 1024x682

METEO 14 martie – mai vedem și SoareleSe mai liniștesc lucrurile din punctul de vedere al precipitațiilor, apare și soarele, temperaturile sunt în ușoară creștere. O vreme bună de primăvară.

Valorile minime ale nopții au fost cuprinse, la nivelul întregii țări, între 5 – 7,9 grade, cu excepția zonelor montane, unde am avut valori ușor negative pe creste, respectiv 0 – 2,3 grade. Maximele vor pleca de la 2 – 4, 5 grade la munte, 7 – 9, 10 grade în Moldova, respectiv 13 – 15, 17 grade pentru restul țării. Pe sudul extrem este posibil să se atingă chiar și valori de 18 grade, iar în Transilvania și Maramureș să avem valori ușor mai mici, de 11 – 13 grade.

Dacă pe timpul nopții și al dimineții cerul va fi mai mult acoperit de plafonul de nori joși (excepție făcând Banatul, Oltenia și vestul Munteniei) odată cu orele după amiezii acesta se degajă, devine variabil în mare parte din țară, lăsând loc și soarelui, cu excepția Moldovei și a Transilvaniei, de unde norii se lasă greu duși.

Citește și: Imaginea zilei – Echinocțiul de primăvară văzut din spațiu!

Precipitațiile se concentrează, pe timpul nopții și în primele ore ale dimineții, pe zona Moldovei și pe Carpații Meridionali și Orientali. După amiaza și seara, precipitații slabe și-ar putea face apariția și prin dobrogea. Cantitățile de precipitații, în 24 de ore, pot ajunge la 12 – 16 l/mp, dar izolat se poate ajunge și la valori de 20 – 24 l/mp. În zonele montane acestea vor fi peste 30 l/mp și în zona Meridionalilor chiar la 60 l/mp. Vântul va prezenta intensificări moderate în primele ore ale dimineții, până spre prânz, apoi se va liniști la nivelul întregii țări.

Sursă foto: Pixabay

Continuare prognoză pe Prognoze Meteo

meteo - blooming trees 2106705 1280 90x90Citește și: METEO – vremea pe 2 săptămâni – vine, vine, primăvara!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.