METEO – Revine canicula!

meteo - jamaica 1046596 960 720

METEO – Revine canicula! România se pregătește de un nou asalt al vremii caniculare, cel de al treilea de la începutul verii. Ne așteaptă, din nou, temperaturi de peste 36 – 28 de grade și valori de peste 80 de unități ale ITU (indicele temperatură – umezeală). ANM a emis cod galben pentru Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei, dar și pentru București.

Citește și: Rețeta zilei – curcubeu tropical de alungat canicula

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 10-07-2017 Ora : 9:30 Nr. mesajului:
Intervalul : 10 și 11 iulie
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : val de căldură, disconfort termic accentuat
Mesaj :

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
meteo - galbenCOD GALBEN

      În cursul zilelor de luni și marți, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare în vestul și local în sudul și centrul țării,  unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor.
      Luni temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate – spre 37…38 de grade – în Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei.
Marți valorile termice diurne vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 38 de grade în Banat și vestul Olteniei.
      În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

Notă: În jumătatea de nord-vest a țării, luni și marți, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.
Î
n cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestări specifice instabilității atmosferice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

meteo - harta

Sursă foto

meteo - breakup divorce separation relationship couple 150x150Citește și: Horoscop special – zodiile care se vor despărți în această vară

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.