METEO – România se topește sub cod portocaliu de caniculă!

caniculă - termometru

METEO – România se topește sub cod portocaliu de caniculă! Urmează zile de foc pentru România, cu temperaturi ce se pot duce chiar la valori de 40 de grade. Indicele de temperatură umezeală va fi și el peste 80 de unități, ceea ce va face canicula și mai greu de suportat. ANM a emis, pentru aceste motive, coduri galben și portocaliu de caniculă.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 27-06-2017 Ora : 13:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 28 iunie
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : val de căldură, disconfort termic;
Mesaj :

MESAJ 1

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

caniculă - galbenCOD GALBEN

 

   În cursul zilei de miercuri (28 iunie) în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și local în Transilvania, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

 

   Notă: Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cursul zilei de marti (27 iunie) în jumătatea de sud-est a țării, iar miercuri (28 iunie), pe arii restrânse, mai ales la munte, în est și sud-est. Astfel, vor fi intervale de timp cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

 

caniculă - harta
Tipul mesajului : Atenționare meteorologică
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Ziua/luna/anul: 27-06-2017 Ora : 13:00 Nr. mesajului:1
Intervalul : 29 iunie
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : intensificare val de căldură, disconfort termic accentuat;
Mesaj :

MESAJ 2

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

caniculă - galbenCOD GALBEN

    În cursul zilei de joi, 29 iunie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

 

caniculă - portocaliuCOD PORTOCALIU

           În județele Dolj, Olt și Teleorman și în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți se vor atinge local maxime termice de 37…39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Notă: În regiunile nord-vestice și nordice, precum și la munte, mai ales în orele serii și ale nopții, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

caniculă - harta
Photo credit: operation_janet via Visualhunt /  CC BY-ND

caniculă - soarevara 150x150Citește și: METEO – Vremea pe 2 săptămâni: caniculă și furtuni!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.